Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Yubby.com
Bureau:
PCzapper.TV
Datum eerste publicatie:
01/02/2009
url:
http://www.yubby.com
Categorie:
Innovation

CreditsAfbeeldingen

VideoCase omschrijving: Innovation

Projectbeschrijving
Yubby.com is een online video aggregatiedienst waarmee consumenten en bedrijven video van meer dan 20 populaire video websites kunnen vinden, verzamelen en publiceren op verschillende plaatsen op internet.

Naast het gratis beschikbare consumentenproduct en een premium zakelijk product biedt Yubby tevens gespecialiseerde oplossingen voor bedrijven en organisaties. Zo is het mogelijk de Yubby technologie in te zetten voor o.a. actie marketing, product management en brand management.

Yubby actie marketing maakt het eenvoudig voor marketeers een videowedstrijd te lanceren zonder technische complexiteit. Deelnemers uploaden video’s op verschillende internetvideo websites en Yubby verzamelt deze automatisch en bundelt ze op de actiewebsite.

Yubby product management maakt het mogelijk video rondom producten te verzamelen en te publiceren. Dit is mogelijk met zowel intern als extern videomateriaal. Deze video’s kunnen flexibel worden ingezet op verschillende websites.

Yubby brand management maakt het mogelijk de belangrijkste internetvideo websites te scannen en alerts te sturen zodra er iets wordt gepubliceerd over een bepaald merk, product of bedrijf. Tevens is het mogelijk updates van de statistieken, commentaren en ratings van geselecteerde video’s te ontvangen.

Yubby wordt dagelijks door duizenden mensen gebruikt om videokanalen te maken en te delen. De website telt inmiddels meer dan 25.000 video kanalen.
Voor/over product of dienst
Yubby is een op zichzelf staand product en is ontwikkeld door PCzapper.TV.
Doelgroep(en)
In de consumentenmarkt zijn de publishers de doelgroep. Dit is een consument die ervaren is op het internet en gewend is aan het publiceren van content hetzij via een eigen website of weblog of op sociale netwerken.

In de zakelijke markt is de doelgroep enerzijds bedrijven die een start willen maken om video in te zetten in de communicatiemix en anderzijds bedrijven die reeds video gebruiken maar dit naar een hoger niveau willen verleggen.