Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
X Factor Online Backstage Show
Opdrachtgever:
RTL Nederland
Bureau:
n.v.t.
Datum eerste publicatie:
01/01/2009
url:
http://www.rtl.nl/components/shows/xfactor2/video/miMedia/2009/week19/xfa_bs_demo.avi_plain.xml?isopera
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
RTL Nederland
Art Direction / Design:
RTL Nederland
Copy / Redactie:
RTL Nederland en Blue Circle
Interaction Design:
RTL Nederland
Technische realisatie:
DutchView
Account:
TUI Nederland met Arke
Verantwoordelijk bij klant:
Michael Otto


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
De X Factor Online Backstage Show wordt online en live uitgezonden op de website van X Factor. Het programma start eerder en eindigt later dan de TV show.
 
 
De Online Backstage Show (elke keer gepresenteerd door een andere host) biedt de bezoeker de unieke kans om niet alleen te zien wat er achter de schermen van het TV programma gebeurd, ook kan de bezoeker door middel van de VIP-chat applicatie invloed uitoefenen op de inhoud van de Backstage Show, door vragen te mailen en / of de verslaggever een bepaalde kant op te sturen.
 
Hierdoor creëert de Backstage Show de mogelijkheid tot het hebben van interactie tussen bezoeker en verslaggever en omdat de programma’s simultaan worden uitgezonden ontstaat er ook interactie tussen het online programma en het TV programma. Voor en na afloop van het TV programma en tijdens de commercial breaks kan de bezoeker vragen stellen aan bijvoorbeeld de presentator van het TV programma.
 
Dit format van de Backstage Show biedt daarmee de mogelijkheid van live interactie en betrokkenheid / loyaliteit van de bezoekers. Daarnaast levert de show extra informatie en beeldmateriaal op.
Voor/over product of dienst
Het online beeld / videomateriaal is van hoog niveau: 1500 K, de plug-in via Silverlight. De VIP-chat loopt in realtime mee en ziet er grafisch goed uit, is prettig om mee te werken en is spannend om te volgen. Bovenin de player is het commentaar te zien van de bezoekers en onderin de player zijn de vragen te zien van de bezoekers. De Backstage Show biedt adverteerders de mogelijkheid om in een ander umfeld contact te maken met de bezoeker/ consument.
De Backstage Show was nu te zien in een Arke omgeving, maar had nog verder uitgediept kunnen worden met vragen van de verslaggever: Wat is je favoriete vakantiebestemming of maak kans op een reis etc.
Doelgroep(en)
De kijkers van het TV programma X Factor