Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
De Bliksems - voor kabelbinken en stroomstoten
Opdrachtgever:
Liander
Bureau:
LBi Lost Boys / Publicis Consultants - Van Sluis
Datum eerste publicatie:
01/01/2009
url:
http://awards.lostboys.nl/spin/debliksems.html
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Hannes van Raaij en Loes Camp
Art Direction / Design:
Casper Boekhout
Copy / Redactie:
Sascha Spijker, Sander de Regt en Patrick Nijmen
Interaction Design:
Martijn de Visser
Technische realisatie:
Patrick Nijmen, Wouter Hisschemoller en Goran Visser
Account:
Stijn Hazen, Lizette Touber en Bert-Jan Strating
Verantwoordelijk bij klant:
Edwin Koning en Ivo Bennenk


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Hoe breng je kinderen van 7 tot 12 jaar iets bij over veiligheid en de werking van het energienet? Natuurlijk niet door duffe teksten en saaie lessen. Nee, door ze mee te nemen naar een wereld vol avonturen waar je spelenderwijs alles leert over energie en veiligheid. Bonny en Blitz Bliksem en het rotzakje Donder nemen alle Kabelbinken en Stroomstoten mee in hun avonturen!
 
De Bliksems stuiten in hun avonturen op spannende situaties met gas en elektriciteit. Uiteraard lossen zij alles op en brengen je zo van alles bij over de werking van energie en het netwerk.
 
In drie afleveringen van de 3d animatie serie komen de kinderen op een inspirerende en speels manier in aanraking met energie en veiligheid. Iedere aflevering lost een probleem op en brengt je zo kennis bij. Maar het gaat verder, je kunt zelf het probleem ook oplossen in de online games in het verlengde van de aflevering, je kunt De Bliksems zelfs uitnodigen in de klas om het in levende lijve mee te maken. En daarna neem je alles mee naar huis en kijk je samen met je ouders de avonturen op DVD. Zo maken ook je ouders kennis met De Bliksems.
Voor/over product of dienst
Liander is als netbeheerder verantwoordelijk voor de veiligheid en de betrouwbaarheid van het gas- en elektriciteitsnet. Liander voelt zich letterlijk verbonden met en staat midden in de samenleving. Vanuit deze rol hecht zij een groot belang aan veiligheid en 100% betrouwbaarheid van het energienet. Om dit te onderstrepen heeft Liander ervoor gekozen om jonge kinderen (7-12 jaar) en hun ouders mee te nemen in de veiligheidsaspecten en de werking van gas- en elektriciteitsnet en de rol die Liander als netbeheerder hierin inneemt.
Doelgroep(en)
Primaire doelgroep: kinderen van 7-12 jaar
Secundaire doelgroep: de ouders van de primaire doelgroep