Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
De Bliksems; voor kabelbinken en stroomstoten
Opdrachtgever:
Liander
Bureau:
LBi Lost Boys / Publicis Consultants - Van Sluis
Datum eerste publicatie:
01/01/2009
url:
http://awards.lostboys.nl/spin/debliksems.html
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Hannes van Raaij en Loes Camp
Art Direction / Design:
Casper Boekhout
Copy / Redactie:
Sascha Spijker, Sander de Regt en Patrick Nijmen
Interaction Design:
Martijn de Visser
Technische realisatie:
Patrick Nijmen, Wouter Hisschemoller en Goran Visser
Account:
Stijn Hazen, Lizette Touber en Bert-Jan Strating
Verantwoordelijk bij klant:
Edwin Koning en Ivo Bennenk


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Hoe breng je kinderen van 7 tot 12 jaar iets bij over veiligheid en de werking van het energienet? Natuurlijk niet door duffe teksten en saaie lessen. Nee, door ze mee te nemen naar een wereld vol avonturen waar je spelenderwijs alles leert over energie en veiligheid. Bonny en Blitz Bliksem en het rotzakje Donder nemen alle Kabelbinken en Stroomstoten mee in de avonturen van De Bliksems.
 
Bonny en Blitz Bliksems stuiten in hun avonturen op problemen en spannende situaties met gas en elektriciteit. Uiteraard lossen zij alles op en brengen je zo van alles bij over de werking van energie en het netwerk.
 
Om de avonturen te beleven is 3d content ontwikkeld. 3 afleveringen waardoor je een inspirerende en speelse manier kennis maakt met energie en veiligheid. Naast de 3d content kun je ook zelf spelen met de onderwerpen in de online game en kun je het lesprogramma ontvangen op school. Gebracht door Bonny en Blitz die je gelijk een te gekke energieles geven.
 
Door de kinderen de content mee naar huis te laten nemen, maken ook de ouders kennis met het veiligheidsaspecten en de rol die Liander daarin inneemt.
Voor/over product of dienst
Liander is als netbeheerder verantwoordelijk voor de veiligheid en de betrouwbaarheid van het gas- en elektriciteitsnet. Liander voelt zich letterlijk verbonden met en staat midden in de samenleving. Vanuit deze rol hecht zij een groot belang aan veiligheid en 100% betrouwbaarheid van het energienet. Om dit te onderstrepen heeft Liander ervoor gekozen om jonge kinderen (7-12 jaar) en hun ouders mee te nemen in de veiligheidsaspecten en de werking van gas- en elektriciteitsnet en de rol die Liander als netbeheerder hierin inneemt.
Doelgroep(en)
Primaire doelgroep: kinderen van 7-12 jaar
Secundaire doelgroep: de ouders van de primaire doelgroep