Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Kodak Snow Insider Guide
Opdrachtgever:
Kodak/Ogilvy
Bureau:
XS2TheWorld
Datum eerste publicatie:
15/02/2009
url:
http://www.snowstories.kodak.com/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
XS2TheWorld
Art Direction / Design:
XS2TheWorld
Copy / Redactie:
Ogilvy
Technische realisatie:
XS2TheWorld
Account:
Sander Munsterman
Verantwoordelijk bij klant:
Kodak Nederland, gegevens volgen z.s.m.


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
De Kodak Snow Insider Guide is de gratis mobiele skigids gelanceerd in het wintersportseizoen van 2009 . Deze gids voor je mobiele telefoon biedt informatie over de 40 top wintersportgebieden van Europa. De gebruiker kan per land een keuze maken uit de verschillende skigebieden. Kodak is samen met Rossignol een partnership aangegaan om gezamenlijk een promotietour van Europeese skigebieden op te zetten. Het concept van de mobiele applicatie voor deze campagne is ontwikkeld door XS2TheWorld.
Voor/over product of dienst
De Kodak Snow Insider Guide bevat informatie over in totaal 40 ski resorts en de applicatie is volledig offline. Dit houdt in dat de gebruiker géén roamingkosten heeft. De Kodak Snow Insider Guide is geschikt voor vrijwel alle mobiele telefoons (Nokia, SonyEricksson, Motorola, Samsung, LG, Windows Mobile en BlackBerry. Met de mobiele applicatie kan de gebruiker per land een keuze maken uit de verschillende skigebieden. Vervolgens is de informatie onderverdeeld in diverse categorieën. De skigids voor op je mobiel is voor alle wintersporters: 'First-timers', een 'Experienced skier' of een 'Adrenaline junky'. De Snow Insider Guide bevat informatie over de meest uitdagende pistes, maar ook beginnerspistes. Daarnaast bevat de skigids informatie en foto's in de categorieën 'things to do' en 'in and out of town'. Perfect om erachter te komen waar je lekker kan eten, wat te gaan doen op een slechte ski dag en hoe de 'party scene' is in het plaatselijke ski dorp.
Doelgroep(en)
De doelgroep van de Kodak Snow Insider Guide zijn skieers en snowboarders die geïnteresseerd zijn in fotografie en wintersport.