Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
PixelProtest
Opdrachtgever:
Een eigen initiatief van Nobla, dat belangeloos is ingezet voor de LSVb en ISO
Bureau:
Nobla
Datum eerste publicatie:
18/01/2011
url:
http://www.pixelprotest.org
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Matthijs Jaspers, Raoul Kuiper, Nard Haverkort
Art Direction / Design:
Matthijs Jaspers, Mark Sokpolie
Copy / Redactie:
Raoul Kuiper, Matthijs Jaspers
Interaction Design:
Nard Haverkort
Technische realisatie:
Nard Haverkort, Frank de Jonge
Account:
Richard van Nijkerk
Verantwoordelijk bij klant:
Sander Breur


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Demonstreren anno 2010 is een lastige zaak. Steeds minder mensen zijn te porren om daadwerkelijk de straat op te gaan om te strijden voor een zaak. Aan de andere kant zijn we tegenwoordig wel degelijk (en steeds meer) betrokken bij de wereld om ons heen. Hoe kunnen we deze groep mensen in dit digitale tijdperk dan toch mobiliseren?
PixelProtest geeft het antwoord met een online demonstratie engine. Met een lange demonstratie als simpele metafoor kunnen geïnteresseerden zich online aansluiten en zo meelopen voor de goede zaak.
Speciaal voor mensen die de straat niet op willen of kunnen, maar wel hun hart op de juiste plek hebben.
Voor/over product of dienst
Reclamebureau Nobla verzon Pixelprotest als online demonstratie enige die door verschillende partijen kan worden ingezet om een eigen demonstratie te starten. Voor de pilot ontstond een samenwerking met Sander Breur (LSVb) en Marco Mout (ISO) beide vertegenwoordigers van de Landelijke Studentenverenigingen. Zij wilden PixelProtest graag inzetten als digitale ondersteuning van hun studentendemonstratie van 21 januari.
Samen met de studentenverenigingen ontwikkelde Nobla de pilot van PixelProtest. Vanwege het korte tijdsbestek en het ontbreken van budget werd besloten om een ‘light’ versie van PixelProtest te maken, met als doelstelling het aantal demonstranten op het Malieveld  online te verdubbelen. En zo via een groot videoscherm op het het Malieveld toch hun stem te laten horen. Hiervoor hebben we Dropstuff ingeschakeld, waarmee we middels een live feed de toestroom van online demonstranten fysiek zichtbaar maakten.
Op de site konden mensen meer informatie over de zaak lezen, zoeken wie er allemaal al meeliep en zelf ook meelopen. Wanneer je je aanmeldde kon je kiezen of je een protestbord wilde, en er zelf een tekst op zetten. Op het overzichtsscherm van de demonstratie kon je zien hoelang iedereen al aan het lopen was en hoeveel kilometers er in totaal waren afgelegd. Als je op een poppetje klikt zag je wie het was, en waarom deze persoon meeliep.
Doelgroep(en)
Pixelprotest in het algemeen; mensen die hun stem willen laten horen maar daartoe niet fysiek in staat zijn (om te demonstreren op een bepaalde lokatie) en vanaf nu online kunnen meelopen.
Specifiek in deze case: de studenten die protesteren tegen de Halbeheffing en daarbij niet fysiek op het Malieveld aanwezig konden zijn, bijvoorbeeld omdat ze moesten studeren :-)