Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Philips - Parallel Lines (website)
Opdrachtgever:
Philips
Bureau:
Tribal DDB Amsterdam, DDB London/DDB Worldwide
Datum eerste publicatie:
08/04/2010
url:
http://www.award-entry.nl/2010/spinawards/philips/parallel-lines/website-concept/
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Neil Dawson, Chris Baylis (CD)
Art Direction / Design:
Iain Robson, Antonio Costa, Mike Hambleton / Robert Northam, Nelleke van der Maas, Bart Mol, Wijbrand Stet, Maximiliano Chanan
Copy / Redactie:
Ben Blench
Interaction Design:
Christine van Rossum
Technische realisatie:
Unit 9
Account:
Sandra Krstic, Jeroen Jedeloo, Jolly Banjeree, Laura Losse, John Reardon
Verantwoordelijk bij klant:
Gary Raucher, Eva Barrett


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Parallel Lines: 5 regisseurs van Ridley Scott Associates produceerden elke een compleet andere korte film, gebaseerd op exact dezelfde 6 regels dialoog, om de cinematografische mogelijkheden van Philips TV’s te demonstreren. Op de Parallel Lines website kunnen filmliefhebbers tijdens het bekijken van de korte films op 21:9 filmformaat, de drie voordelen van Philips TV’s ervaren: Ambilight (backlight) en de beste geluid- en beeldkwaliteit.
We ontwikkelden een site die het optimale bioscoopgevoel creëerde: met speciale filmstrip navigatie, 21:9 breedbeeld HD player en speciale filmpjes om laadtijd te verminderen. Om de kijker zijn aandacht direct vanaf het eerste moment te grijpen, werden traditionele laders vervangen door boeiende geanimeerde titelfilmpjes die even snel afspeelden als de kijker z’n internetconnectie (hoe trager de internetconnectie, hoe langer het titelfilmpje).
Naast op de website, werden alle films vertoont op een branded YouTube channel YouTube.com/philipscinema, met een special 21:9 player met backlight en brachten we filmliefhebbers samen op Facebook.com/philipscinema voor exclusieve content, zoals pre-release film screenings en interviews met de regisseurs. Tot slot werden aspirant filmmakers uitgedaagd hun eigen korte film in te zenden, welke werden beoordeeld door Ridley Scott.
Voor/over product of dienst
Philips Cinema 21:9 Televisie, met Ambilight en de beste geluid- en beeldkwaliteit. Bekijk films op het originele filmformaat (21:9) dat regisseurs gebruiken. Breng de magie van een bioscoop in uw huis.
Doelgroep(en)
Trendsetters en filmliefhebbers.