Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
voordekunst
Opdrachtgever:
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Bureau:
Studio Parkers / WEBclusive / MANNSCHAFT
Datum eerste publicatie:
04/11/2010
url:
http://www.voordekunst.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
roy cremers (voordekunst)
Art Direction / Design:
mannschaft
Copy / Redactie:
mrs mo veld
Interaction Design:
studio parkers / webclusive
Technische realisatie:
Ronald Kleverlaan (WEBclusive)
Verantwoordelijk bij klant:
roy cremers (voordekunst)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) verwacht ondernemerschap van aanvragers van subsidie. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk blijkt het lastig voor kunstenaars en instellingen om eigen inkomsten te genereren. Het AFK besloot te onderzoeken hoe het de kunstsector de helpende hand kon bieden. Roy Cremers, stafmedewerker van het AFK, voerde gesprekken met kunstenaars, kunstinstellingen en andere professionals uit de culturele sector om er achter te komen hoe het AFK ondernemerschap zou kunnen stimuleren en kwam bij het concept van crowdfunding uit. In samenwerking met SellaBand werd het concept ontwikkeld en Studio Parkers / WEBclusive hebben de techniek gerealiseerd.
Voor/over product of dienst
voordekunst is een online platform waar kunstprojecten gefinancierd kunnen worden door middel van crowdfunding. Enerzijds wordt zo het ondernemerschap bij kunstenaars en kunstinstellingen gestimuleerd. Daarnaast maakt voordekunst ook het draagvlak voor kunstenaars en kunstprojecten zichtbaar.
Doelgroep(en)
in eerste instantie de innovators in de culturele sector en het netwerk van de kunstenaars + het AFK; komend jaar richten we ons echter meer op bedrijven om het brede draagvlak daadwerkelijk te realiseren