Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
De Hondenbrigade
Opdrachtgever:
Gemeentebelastingen Rotterdam
Bureau:
Zicht online
Datum eerste publicatie:
17/05/2010
url:
http://de-hondenbrigade.nl/
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Dimitri Hubregtse (Zicht online) Seb van Deursen
Art Direction / Design:
Jeroen Guichelaar
Technische realisatie:
Rene Bakx, Jeroen Tijsterman
Account:
Seb van Deursen, Kitty Lommers
Verantwoordelijk bij klant:
Marianne Esbeukman, Esther Bakker


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Voor Gemeentebelastingen Rotterdam ontwikkelde Zicht online de crossmediale campagne 'De Hondenbrigade', hiermee brachten we de hondenbelasting op een opvallende en positieve manier onder de aandacht. De campagne werd onder de aandacht gebracht door middel van een promotiefilm op de website, PR, media van diverse gemeentelijke instanties en de verspreiding van een informatiefolder met aangifteformulier. Vervolgens werd er een week lang actief campagne op verschillende locaties gevoerd.
Centraal in de campagne stond een mini real-lifesoap rondom 'De Hondenbrigade'. Dit vierkoppige gezelschap van typisch Rotterdamse toiletjuffrouwen en gastheren maakte een tour langs verschillende hondenuitlaatzones in de stad. Daar zochten zij contact met de hondenbaasjes om het belang van het betalen van hondenbelasting op indirecte en luchtige wijze onder de aandacht te brengen.
Gedurende een week werden de belevenissen van de Hondenbrigade dagelijks door een professionele cameraploeg vastgelegd en gepubliceerd op de campagne-site. Op de uitlaatzones werden speciale Hondenbrigade-drinkbakken achtergelaten om de boodschap langer te laten voortleven.
Hondenbezitters die aangifte deden via de website kregen een customized hondenfrisbee cadeau.
Voor/over product of dienst
Een online platform met eigenwijs design (grenzen opgezocht binnen de huisstijl van de gemeente Rotterdam) waarop hondenbezitters op laagdrempelige wijze online aangifte kunnen doen.
Doelgroep(en)
Alle hondenbezitters in de gemeente Rotterdam.