Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Campagne: 5 jarige bestaan ArkeFly
Opdrachtgever:
TUI Nederland NV
Bureau:
MassMovement BV
Datum eerste publicatie:
18/10/2010
url:
http://4friends.arkefly.nl
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Annemieke de Groot, Edwin Wilgenberg
Art Direction / Design:
Annemieke de Groot, Antal Nagy
Copy / Redactie:
n.v.t.
Interaction Design:
Annemieke de Groot, Nienke de Bruin
Technische realisatie:
Phuc Nguyen, Antal Nagy en partners
Account:
Aadjan de Groot
Verantwoordelijk bij klant:
Wieger Jan Bakker


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
Veel consumenten weten niet dat ze direct bij ArkeFly losse tickets kunnen boeken, maar zijn in de veronderstelling dat ArkeFly alleen de vliegreizen van Arke verzorgd. Tevens is de consument niet bewust van de grote hoeveelheid bestemmingen (60) waarop ArkeFly vliegt.

ArkeFly bestaat 5 jaar en viert dit onder het thema ‘High Five’. Vanwege deze aangelegenheid dient er een online campagne ontwikkeld te worden.
Voor/over product of dienst
Vanaf april 2005 is ArkeFly, de eigen airline van TUI Nederland, actief in de luchtvaart. ArkeFly maakt als onderdeel van World of TUI deel uit van het TUIfly-team, dat in totaal beschikt over een moderne vloot van zo'n 155 vliegtuigen, variërend van de Boeing 747-400 tot de Fokker-100. ArkeFly is de eigen luchtvaartmaatschappij van de reisorganisatie TUI Nederland, die opereert onder de merknamen Holland International, Arke en KRAS. Met 1,3 miljoen vakanties en een omzet van € 1,2 miljard is TUI Nederland de absolute marktleider in Nederland en de enige reisorganisatie met een eigen luchtvaartmaatschappij. Internationaal is TUI de grootste reisorganisatie van Europa en werken ruim 200 reisorganisaties in zestien landen samen onder de paraplu van de World of TUI. In zes landen heeft TUI eigen airlines met een gezamenlijke vloot van ruim 155 toestellen.

ArkeFly opereert in Nederland met een vloot van B767 en B737-800. In de komende jaren zal de B767 vervangen worden door de hypermoderne B787 ‘dreamliner’ en wordt het aantal B737-800’s geleidelijk verder uitgebreid.     
ArkeFly vliegt op bijna 60 bestemmingen rond de Middellandse Zee als op verre bestemmingen, voornamelijk rond het Caribische gebied.
Doelgroep(en)
ArkeFly onderscheidt twee belangrijke doelgroepen, namelijk; de reizigers met ArkeFly (klanten bij Arke en/of ArkeFly) én de consument die nog helemaal niet met ArkeFly in aanraking is geweest (dus ook niet via vakanties van Arke).