Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Ka Couture
Opdrachtgever:
Ford Nederland
Bureau:
These Days
Datum eerste publicatie:
05/04/2010
url:
http://www.kacouture.nl
Categorie:
Online Campagne

Credits

Concept:
Gijs Winkel (These Days), Roos Smit, Neeltje Vervoort (Freelance @origineeltje.nl)
Art Direction / Design:
Neeltje Vervoort (Freelance @origineeltje.nl), Alex Herwig
Copy / Redactie:
Roos Smit
Technische realisatie:
Random
Account:
Elder Scheulderman, Jasper Baartmans (Producer)
Verantwoordelijk bij klant:
Frits Vliegenthart


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Online Campagne

Projectbeschrijving
Voor Ford hebben we met Ka Couture een nieuwe, jongere doelgroep aangetrokken die past bij de nieuwe Ford Ka. Samen met Daryl van Wouw: een topdesigner van Nederlandse bodem, hebben we Ford Ka Couture in de schijnwerpers gezet.
We gaven Daryl de opdracht om een couturestuk te ontwerpen, speciaal voor de auto. Terwijl Daryl aan de slag ging met deze ongewone briefing kon stijlvol Nederland elke stap volgen op kacouture.nl. Fashion Bites (video-updates) gaven een kijkje in de keuken van de couture koning.
Ook gaf Daryl zelf (vaak vanuit Hong Kong) updates via Facebook, Twitter en Skype. Allemaal om ervoor te zorgen dat we niets misten van Ka Couture. Terwijl fashionista's wekenlang vol spanning speculeerden over de car dress kon je Daryl inspireren met een zelfgemaakte creatie. Hier hielpen we je een handje bij, met een online tool kon je zelf couture maken voor de auto en laten zien aan je vrienden.
In no time kreeg Ka Couture aandacht op modeblogs, in modebladen en ook op RTL Boulevard werd aandacht aan de campagne besteed. De uiteindelijke creatie is onthuld tijdens de Amsterdam International Fashion week.
Voor/over product of dienst
De Ford Ka is een eigenwijze, stoere, compacte auto. De Ka Couture is een zgn. 'special edition' die in een beperkte oplage op de markt is gekomen.
Doelgroep(en)
Jonge vrouwen en modeliefhebbers in Nederland.