Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Beat the Tweet
Opdrachtgever:
Microsoft
Bureau:
These Days
Datum eerste publicatie:
28/06/2010
url:
http://www.tweakers.net/beatthetweet
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Melissa Lissone, Seema Sharma, Gijs Winkel (CD)
Art Direction / Design:
Melissa Lissone
Copy / Redactie:
Seema Sharma
Interaction Design:
Alex Herwig
Technische realisatie:
These Days
Account:
Silvia van Hooft (Strategie), Jasper Baartmans (Producer)
Verantwoordelijk bij klant:
Eva de Vries, Alexander Meijers, Erwin Hartenberg


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
Beat the Tweet is een game van Microsoft over Cloud Computing gericht op een B-t-B publiek: IT-professionals. Ze zijn bekend met het begrip Cloud Computing maar weten ze nog niet altijd wat het precies inhoudt ("hoe kan ik het veilig implementeren") of wat het voor hen kan betekenen ("gaat mijn baan hierdoor verdwijnen?").
Beat the Tweet maakt slim gebruik van de ‘buzz’-bom’ rondom Cloud Computing door real time content uit Twitter te gebruiken en deze te combineren met de tijdloze gameplay van Tetris.
Beat the Tweet test de kennis en houding van IT-ers over Cloud Computing met daaraan gekoppeld de mogelijkheid om meer kennis op te doen of hun mening te delen.
Voor/over product of dienst
Software en servers van Microsoft kun je fysiek aanschaffen in een 'doosje' of je neemt ze af in de vorm van een abonnement. Dat laatste wordt ook wel 'Cloud Computing' genoemd. Via ‘de cloud’ kun je overal en altijd werken. Het enige dat je nodig hebt is een computer met een internetverbinding.
Privé gebruiken we al vaak diensten uit de cloud zoals Hotmail, Flickr of Google Docs. Voor bedrijven zijn er ook tal van services via de cloud beschikbaar. Echter zijn er nogal wat vragen en vooroordelen over zaken als veiligheid, toegankelijkheid en beschikbaarheid.
Doelgroep(en)
IT-professionals. Zij zijn bekend met het begrip Cloud Computing maar weten nog niet altijd wat het precies inhoudt ("hoe kan ik het veilig implementeren") of wat het voor hen kan betekenen ("gaat mijn baan hierdoor verdwijnen?").