Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
VI TABLET
Opdrachtgever:
Voetbal International/WPG
Bureau:
The Saints & Resoluut
Datum eerste publicatie:
21/12/2010
url:
http://www.vi.nl/Meer-VI/iPad.htm
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Micha Commeren (Resoluut) Thomas Engel (The Saints)
Art Direction / Design:
Micha Commeren (Resoluut) Remy Lammers (Resoluut)
Copy / Redactie:
VI Redactie
Interaction Design:
Pascalle Karthaus (UNITiD)
Technische realisatie:
Pieter Siekerman (The Saints) Alfons Hoogervorst (The Saints)
Account:
Lennart Broers (The Saints) Andre Valkenburg (The Saints)
Verantwoordelijk bij klant:
Michel de Nooijer (VI) Geert Roza (VI)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Doelstelling was om een iPad App te ontwikkelen die de content van het wekelijkse magazine, de website en alle up-to-date statistieken verenigt in een App die voor het medium gemaakt is. In de tot stand koming van de App is gekeken naar de technische mogelijkheden van het device en het redactieproces - altijd met de fantastische mogelijkheden van de iPad in gedachte.
De haarscherpe fotos, het volledige wekelijkse magazine tot je beschikking, de vele videos en uitgebreide statistieken -om de iPad als second screen te gebruiken tijdens het kijken van voetbal - halen alles uit de iPad en zorgen dat de voetballiefhebber niet verder hoeft te kijken dan VI Tablet.
Voetbal International is het merk voor al het laatste voetbalnieuws en heeft dmv het blad, de website, het tv programma en de mobiele apps en website al een multimediaal bereik dat met de iPad App nog eens wordt vergroot.
De iPad App is gerealiseerd door The Saints, Resoluut, UNITiD en WoodWing.
Voor/over product of dienst
De VI TABLET App voor iPad is toegespitst op de specifieke kenmerken van de iPad en bevat zodoende een mix van tekst, foto’s, video en radio. VI TABLET bevat uiteraard het actuele voetbalnieuws, live scores van veertig voetbalcompetities over de hele wereld en speelprogramma’s, rangen en standen van de Eredivisie, Jupiler League en diverse topcompetities in Europa. Verder kun je iedere week het gehele magazine downloaden en lezen (gratis voor abbonees) en zijn er met inmiddels al twee updates van de App, wensen van de gebruikers toegevoegd en zijn er functionaliteiten uitgebreid en toegevoegd.
Doelgroep(en)
Mannen tussen de 20-55jaar in het bezit van een iPad.