Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
6x6x6 op Reis
Opdrachtgever:
Getaway Travel
Bureau:
Getaway Travel
Datum eerste publicatie:
08/02/2011
url:
http://www.6x6x6opreis.nl
Categorie:
Social Media

Credits

Concept:
Frank Klein, Magali Heuberger en Felice van der Sandt
Art Direction / Design:
Frank Klein, Lana Leach, Magali Heuberger en Felice van der Sandt
Copy / Redactie:
Frank Klein, Lana Leach, Marjolein den Dekker, Magali Heuberger en Felice van der Sandt
Interaction Design:
Felice van der Sandt (Getaway Travel), Lana Leach
Technische realisatie:
Sander Frederiks
Account:
Felice van der Sandt (Getaway Travel) en Magali Heuberger
Verantwoordelijk bij klant:
Frank Klein, Magali Heuberger en Felice van der Sandt (Getaway Travel)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Social Media

Projectbeschrijving
6 teams reizen naar 6 verschillende continenten om 6 opdrachten uit te voeren voor het goede doel. Missie: al reizende zoveel mogelijk geld inzamelen met behulp van thuisblijvers die hen via sociale media op de voet volgen en aansturen.6 continenten x 6 teams x 6 goede doelen6x6x6 op Reis combineert het maatschappelijke aspect van een inzamelingsactie met de openheid van social media. Het avontuurlijke aspect wordt ingevuld door de 6 teams die over de hele wereld bijzondere opdrachten uitvoeren.
Bovendien zijn de 6 continenten verbonden met 6 goede doelen, te weten: STOP AIDS NOW!, Hivos, Fairfood, EEN, Solidaridad en OneMen. De reizigers krijgen de unieke mogelijkheid om te participeren in projecten van het goede doel waar ze voor strijden.
Voor/over product of dienst
Leuker steunen bestaat niet
Reislustige vrienden maken kans om een van de 6 teams te worden door een sollicitatievideo in te zenden. Hierin geven de potentiële kandidaten aan naar welk continent ze willen reizen en waarom juist zij geschikt zijn om de vooraf onbekende opdrachten uit te voeren.
Minder actief, maar minstens zo belangrijk is het volgen van 6x6x6 op Reis voor de thuisblijvers. Bij het volgen van de actie via Facebook, Twitter of de nieuwsbrief, ondersteunt men automatisch de 6 goede doelen. Voor iedere volger doneren Getaway Travel en de sponsoren € 0,30. Het eindbedrag wordt na afloop van de actie verdeeld over de 6 goede doelen. Leuker steunen bestaat niet.
 
6x6x6 op Reis is een initiatief van Getaway Travel in samenwerking met Cathay Pacific, Waarbenjij.Nu, Vliegwinkel.nl, Wereldwijzer Reisforums, Canon en Sawadee Puur Reizen.
Doelgroep(en)
Heel (reislustig) Nederland.