Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Sam en zijn WereldKids-Reporters
Opdrachtgever:
Radio Nederland Wereldomroep
Datum eerste publicatie:
01/02/2011
url:
http://sites.rnw.nl/sam/00.html tot en met http://sites.rnw.nl/sam/08.html
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Didi Koller, Babbe Noya


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Babbe en ik hebben een transmediaal project ontwikkeld voor expat-kinderen, omdat zij tegen allerlei problemen aanlopen wanneer ze naar het buitenland verhuizen.
De online serie gaat over Sam die net redacteur is geworden bij WereldKids. Hij is op zoek naar reporters over de hele wereld. Als jij dus naar het buitenland gaat verhuizen, kun je ook reporter worden. Je moet vijf opdrachten doen om de officiele WereldKids-perskaart te verdienen.
Het is transmediaal, omdat het verhaal wordt verteld over verschillende platforms en ieder platform vertelt een ander deel van het verhaal. De kinderen kunnen ook participeren in de serie, ze kunnen dingen doen, dingen maken en dingen uitzoeken. Dit doen ze in verschillende lagen van het verhaal. Er is een dramalaag, Sam wordt tegengewerkt door de ouderwetse journaliste mevrouw Schimscheiner. Dan is er een educatieve laag, waarin de kinderen opdrachten maken en leren hoe je bijvoorbeeld een goed artikel of mooie fotoreportage kunt maken. En tot slot is er een social media laag, waarin ze leren omgaan met Facebook, zodat ze hun netwerk kunnen vergroten en contact kunnen houden met familie en vrienden in Nederland. Onbewust bereiden ze zich met dit project voor op hun nieuwe leven in een ander land.
Voor/over product of dienst
De kinderen worden persoonlijk geholpen door Sam. Als alle opdrachten zijn volbracht krijgen de kinderen de perskaart per post thuisgestuurd op hun nieuwe adres.
Doelgroep(en)
(Toekomstige) expat-kinderen in de leeftijd 8-14 jaar