Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
'Vlieg Mee!'
Opdrachtgever:
KLM & Google
Bureau:
The MOX Company
Datum eerste publicatie:
12/01/2012
url:
http://www.themoxcompany.com
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Sven Jonker & Meta Hoogendoorn
Art Direction / Design:
Meta Hoogendoorn
Copy / Redactie:
Sven Jonker


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
KLM beschikt vanaf komend jaar op vrijwel elk vliegtuig over een internetverbinding. Wij vonden dat ze dit feit met beide handen moesten aangrijpen om hier met het grootste internetbedrijf ter wereld, Google, aandacht aan te geven: 'Vlieg Mee!' was geboren.

'Vlieg Mee!' is een online platform waarbij thuisblijvers de vliegreis van vrienden, familie of KLM-personeel in realtime kunnen volgen. Voorheen had je contact met de reiziger bij het vertrek en bij aankomst, dat is nu verleden tijd! Zie de huidige locatie van het vliegtuig op Google Maps, chat via Google Talk, deel foto's via Panoramio, video's via YouTube, gebruik Google Translate om alvast te oefenen met de taal van de eindbestemming: de mogelijkheden zijn eindeloos met de Google-diensten.

Met 'Vlieg Mee!' hebben KLM en Google een uitstekende kans om de reizigers en thuisblijvers een geweldige dienst te verlenen en om tegelijkertijd hun eigen dienstverlening te promoten.
Voor/over product of dienst
Vroeger hadden de thuisblijvers alleen contact met de reiziger bij vertrek, even later ontstond er door internet ook contact bij aankomst. Inmiddels heb je altijd en overal contact, behalve...in het vliegtuig. 'Vlieg Mee!' is de oplossing! Door deze samenwerking tussen KLM en Google kunnen thuisblijvers de reiziger in realtime volgen tijdens hun vliegreis. Met de producten van Google en de nieuwe on-board internetverbinding van KLM blijf je altijd in contact met vrienden en familie. Geen familie of vrienden die momenteel met KLM vliegen? U kunt met 'Vlieg Mee!' ook het KLM-personeel volgen op hun reizen. Zie de exacte locatie van het vliegtuig op Google Maps, chat via Google Talk, zie foto's en video's via diverse Google-diensten en oefen alvast in de taal van de eindbestemming via Google Talk.

Thuisblijvers vliegen mee via 'Vlieg Mee!'
Doelgroep(en)
Alle reizigers/thuisblijvers en potentiele klanten van KLM.