Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Follio
Opdrachtgever:
Eigen initiatief
Datum eerste publicatie:
04/06/2012
url:
http://follio.nl
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Tim Hendriks & Robin Rutten


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Follio is een online portfolionetwerk gericht op studenten. Op Follio bundelen studenten foto’s, video’s, links, onderzoeken, andere media of projecten die ze voor school en anderen hebben gemaakt. Een student bepaalt zelf welk werk het benadrukken waard is en prominent op zijn profiel verschijnt. Naast een portfolio voor studenten, willen we met Follio ook een grote bijdrage leveren aan het transparant en overzichtelijk maken van het studie-aanbod. Op Follio koppelen we iedere student aan zijn of haar opleiding. Dit betekent dat alle media en projecten die een student tijdens een opleiding creëert, ook op de pagina van de opleiding verschijnt. Door verborgen talent zichtbaar te maken en kennis en vaardigheden visueel weer te geven maakt Follio het voor bedrijven makkelijk om jong talent te vinden. Talentvolle studenten die normaal onzichtbaar zijn door gebrek aan werkervaring, komen daardoor op Follio bovendrijven.
Voor/over product of dienst
Follio is een initiatief van Tim Hendriks en Robin Rutten. Samen zijn we al bijna een jaar bezig om Follio te verwezenlijken. In de periode voorafgaand aan de zomer van 2012 testten we met ruim 50 studenten van de opleiding Advanced Business Creation van Avans Hogeschool een beperkte versie in de vorm van een ‘alpha’. Met de kennis en inzichten die de alpha ons opleverden zijn we de afgelopen vijf maanden aan de slag gegaan om een completer platform neer te zetten. Binnen enkele maanden lanceren we deze nieuwe versie.
Doelgroep(en)
Follio is hoofdzakelijk gericht op studenten. De aanwezigheid van talentvolle studenten is vervolgens interessant voor twee andere groepen: bedrijven en opleidingen. Opleidingen kunnen op Follio de activiteiten van studenten bundelen om zich zo te onderscheiden van andere opleidingen en daarmee de interesse te wekken van potentiële studenten. Bedrijven krijgen op Follio een completer beeld van een student en kunnen zo snel beoordelen of die bij de organisatie past.