Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
De Lucht In
Opdrachtgever:
WDKA - Willem De Kooning Academie (Fictieve pitch): Longfonds & ANWB
Bureau:
Willem De Kooning Academie
Datum eerste publicatie:
11/12/2012
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Richard van Horssen
Art Direction / Design:
Richard van Horssen
Copy / Redactie:
Richard van Horssen
Technische realisatie:
Richard van Horssen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
De Lucht In. Een app die de luchtkwaliteit op jouw huidige locatie in kaart brengt!


De Lucht In is een unieke samenwerking tussen twee merken: het Longfonds en de ANWB. Ga je een dagje picknicken met het gezin, dan laat de app je weten op welke locatie in het park je de meeste frisse lucht inademt. Je krijgt tips om de vervuilende (snel)wegen en rotondes in de omgeving te vermeiden!Gecombineerd met de ANWB fiets-app kun je gezonde routes bepalen. Stel dat je iedere dag naar je werk fiets, dan stelt deze app je twee (of meer) mogelijkheden aan je voor. Het is vervolgens aan jou; kies je de snelste route met redelijke luchtkwaliteit, of kies je de route die iets langer duurt maar betere luchtkwaliteit heeft?

Daarnaast ontvang je een melding in de vorm van een push-bericht, wanneer de luchtkwaliteit op jouw huidige locatie direct schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Bijvoorbeeld in gevallen van smog.
Voor/over product of dienst
De app is gebaseerd op het nieuwsfeit dat de lucht in grote steden, zoals Rotterdam, steeds slechter word. Dit wordt mede veroorzaakt door de velen wegen en fabrieken in de buurt.
Het Longfonds is ervoor om mensen te informeren over de gevolgen die slechte luchtkwaliteit kan hebben op de longen, en daarmee de gezondheid. Deze dienst maakt het mogelijk om in te schatten of de locatie waar jij je op dat moment bevind wel gezond genoeg is. Het geeft tips en vele mogelijkheden om jouw routes (of je nu te voet of per fiets bent) zo gezond mogelijk te maken.
Doelgroep(en)
Het Longfonds is er niet alleen voor mensen met een longziekte, maar voor een zo breed mogelijke doelgroep. Goede luchtkwaliteit is belangrijk voor ieder mens! Deze app is dan ook zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, zodat iedereen hier gebruik van kan maken. 


Door de samenwerking met ANWB zal de app vooral ook aantrekkelijk maken voor gezinnen; dagjesmensen, ouderen met kinderen. Zeker voor kinderen is het belangrijk dat zij lucht in ademen die zo gezond mogelijk is. Gezinnen die een dagje op pad willen, kunnen met deze app de meest gezonde wandel- en fietstochten uitkiezen!