Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Movin Software
Opdrachtgever:
new ways through indoor navigation
Bureau:
-
url:
http://www.movinsoftware.nl
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Hylke Bron, Mathyn Buiteveld, Fabian Roemeon en Tim van Kempen
Art Direction / Design:
Irene Pleiter
Copy / Redactie:
Hylke Bron, Mathyn Buiteveld, Fabian Roemeon en Tim van Kempen
Interaction Design:
Hylke Bron, Mathyn Buiteveld
Technische realisatie:
Hylke Bron, Mathyn Buiteveld
Account:
Fabian Roemeon, Tim van Kempen
Verantwoordelijk bij klant:
Fabian Roemeon, Tim van Kempen
Overigen:
-


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Movin Software is een jong bedrijf uit Zwolle die zich richt op de ontwikkeling van mobiele applicaties. De markt van applicatie ontwikkeling is zeer dynamisch en daarom specialiseert Movin Software zich in indoor navigatie. Hierdoor maken wij onderscheid van de concurrentie. Tegenwoordig is navigeren op je smartphone de nieuwe standaard geworden, met behulp van diensten zoals Google Maps, TomTom, Apple Maps en Waze. De techniek om binnen gebouwen/complexen te navigeren staat echter nog in de kinderschoenen.

Ons team bestaat uit twee ICT studenten en twee Small Business and Retail Management studenten en heeft daarmee een unieke samenhang tussen techniek en commercie. Die geeft ons de mogelijkheid om apps op te leveren die qua techniek van hoge kwaliteit zijn en aan de andere kant naadloos aansluiten bij de wensen van de klant/eindgebruiker.

Onze ambitie en visie is groot. Wij werken eraan om onze eigen banen te creeren en zo niet te hoeven solliciteren na onze studie.
Voor/over product of dienst
Als eerste opdracht van ons eigen bedrijf ontwerpen en bouwen wij een applicatie voor de open dagen van Hogeschool Windesheim. Aan de hand van indoor navigatie kunnen aankomende studenten op de open dag hun weg vinden op de grote campus en binnen de gebouwen.

Zo zien ze een overzicht van de workshops/voorlichtingen die plaatsvinden en kunnen ze direct op hun smartphone zien waar en hoe laat deze plaatsvinden. Ze kunnen zelf een gepersonaliseerd programma maken zodat ze alleen de voorlichtingen zien die voor hun belangrijk zijn. Tevens zijn er nieuws berichten te zien.

Met behulp van de indoor navigatie helpen wij de aankomende studenten te navigeren naar de plek van bestemming. Een grote campus als die van Windesheim kan overweldigend zijn en het is niet moeilijk om de weg kwijt te raken op je eerste dag. Met behulp van onze app raakt de aankomende student nooit meer verdwaald.
Doelgroep(en)
De doelgroep van de app zijn de bezoekers van de open dag op Windesheim.