Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Soundtrack your life
Bureau:
Willem de Kooning Academie
Categorie:
Young Talent

CreditsAfbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Het idee heet ‘soundtrack your life’.

Als je een Film kijkt is er bijna altijd muziek aanwezig die de gebeurtenissen op het scherm versterken. Als het spannend moet zijn hoor je spannende muziek op de achtergrond of als het eng moet zijn hoor je enge muziek enzovoort. In het echte leven is dit natuurlijk niet het geval.

Wij kregen de opdracht om iets te maken door 'Open Data' te gebruiken en door de data van de locaties van de meeste straatroven en veilige rustige parkjes te bekijken viel ons het contrast tussen de twee op. Wij dachten dit kun je versterken door net als in films er soundtracks onder te zetten. We hebben als het ware een audiovisuele laag over de stad getrokken die jij kan horen via de app. Overal waar je loopt kom je 'hotspots' tegen en veranderd de muziek met je omgeving mee. Ook op de snelheid waarmee je je verplaatst reageert de app. Op deze manier beleef je je stad echt! Je zou ook zelf tracks kunnen toevoegen om je vaste route leuker te maken.
Voor/over product of dienst
De app zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden voor de Pathe bioscopen tijdens het IFFR omdat dan de hele stad in de ban is van film. Tussen de bioscopen in rotterdam zou je verschillende thematische hotspots kunnen leggen die met bepaalde films te maken hebben. De film fan wil vast wel zo'n magische app proberen. Als je dan in de buurt komt van de Pathe bioscoop hoor je de Pathe jingle of zou je een aanbieding kunnen horen om je de bioscoop in te stimuleren.
Doelgroep(en)
Filmliefhebbers in eerste instantie maar het zou iedereen kunnen zijn die zijn stad wil ontdekken op een audiovisuele manier!