Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Smart Rescue
Opdrachtgever:
Willem De Kooning Academie (Fictieve pitch): Vodafone & Pathe
Bureau:
WDKA
Datum eerste publicatie:
01/02/2013
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Richard van Horssen
Art Direction / Design:
Richard van Horssen
Copy / Redactie:
Richard van Horssen
Technische realisatie:
Richard van Horssen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Smart Rescue: een service van Vodafone in Pathe Bioscopen.
Laad je smartphone op, terwijl jij een film kijkt!

Veel smartphone gebruikers krijgen vaak te maken met het vervelende feit dat aan het eind van de dag de smartphone bijna leeg is. Zij kunnen nu hun telefoon kwijt in de kluisjes van Smart Rescue. De kluisjes zijn te vinden bij de ingang van de bioscoopzalen in de diverse Pathe Bioscopen.

Het werkt als volgt: Je plaatst je smartphone in het kluisje, doet deze op slot en neemt de sleutel mee de zaal in. Vervolgens kun jij ongestoord jouw film bekijken. Na afloop van de film haal je je smartphone volledig opgeladen uit het kluisje; je loopt met een volle accu de bioscoop weer uit, en kunt er weer de rest van de avond tegenaan!
Voor/over product of dienst
Het idee van Smart Rescue is ontstaan vanuit twee problemen.
Enerzijds was er Pathe Bioscopen, dat nog geregeld meemaakt dat er de mobieltjes afgaan tijdens de film. Belangrijke filmmomenten worden ruw verstoord door smartphones, wat uiteraard erg vervelend is voor de consument.
Anderzijds is er Vodafone, voornamelijk de klanten van Vodafone. Zij ervaren vaak dat aan het eind van de dag de batterij van hun telefoon leeg is, terwijl ze er nog een tijdje mee vooruit moeten! De oplossing lag in het bundelen van de krachten: Smart Rescue!
Doelgroep(en)
Dit concept is speciaal ontwikkeld voor smartphone gebruikers, voornamelijk jongeren. Dit is de groep die over het algemeen ook het meest intensief gebruik maken hun smartphone. Daarnaast gaan zij graag naar de bioscoop of andere uitgaansgelegenheden!