Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Jetty
Bureau:
Willem de Kooning (student)
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Khatereh Pazira & Rita Lopes van den Broek
Art Direction / Design:
Khatereh Pazira
Copy / Redactie:
Rita Lopes van den Broek


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Verveelde kinderen aan boord van een vliegtuig zijn vervelend voor ouders en medepassagiers. De oplossing ligt in het vermaken van kinderen tijdens de gehele vlucht. Daarom introduceert KLM 'Jetty', een speelgoed vliegtuigje dat kinderen mee op avontuur neemt. Jetty heeft een digitaal hartje en echte vleugeltjes. Twee weken voor het vliegen ontvangen ouders een brief en download link, zodat ze Jetty alvast op hun telefoon kunnen zetten. In het vliegtuig krijgen kinderen de bumper met vleugeltjes. Kinderen kunnen drie spelletjes met Jetty spelen. Ze verplaatsen zich in de rol van piloot, stewardess en kofferman en leren zo leuk het aan boord van een vliegtuig is. Na elk spel krijgen ze een leuk en leerzaam weetje van Jetty. Omdat er verschillende levels en weetjes zijn, zorgt Jetty voor lang speelplezier. Aan het einde van de vlucht, krijgen de kinderen een beloning in de vorm van een badge. Eenmaal geland, kunnen kinderen weer uitkijken naar hun volgende vlucht.

Jetty is een concept en is niet daadwerkelijk gerealiseerd.
Voor/over product of dienst
Bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM staat service staat hoog in het vaandel. Ze streeft dus ook naar een zo aangenaam mogelijke vlucht voor al haar passagiers. Hiernaast wil KLM mensen enthousiast maken over vliegen en inspireren. KLM is niet zomaar een luchtvaartmaatschappij, ze zorgt al sinds 1919 voor de fijnste beleving in de lucht.
Doelgroep(en)
Kinderen, ouders en medereizigers. Kortom, alle klanten van KLM. De app is gemaakt om kinderen te vermaken, waardoor ouders en medepassagiers kunnen genieten van een ontspannen vlucht.