Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Doodsimpel
Opdrachtgever:
Holland Doc 24
Bureau:
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Datum eerste publicatie:
17/03/2013
url:
http://www.kunstmestmedia.nl
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Marthe Naber & Huibert van Wijk
Art Direction / Design:
Engel Mulder & Huibert van Wijk
Technische realisatie:
Engel Mulder & Bob Alkemade
Account:
Charlotte Pas
Verantwoordelijk bij klant:
Hansje van Etten
Overigen:
Montage: Ronja Hijmans


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Voor hun themaweek 'mens en natuur' vroeg Holland Doc 24 ons een documentaire te maken. Niet alleen in de relatie kind en konijn komt dit thema terug maar meer nog in het onderwerp van de film; de dood.

Want van alle natuurwetten is dit een van de weinige waar wij mensen weinig invloed op (kunnen) hebben. De dood hoort nu eenmaal bij het leven. En kinderen van een jaar of 6 beginnen hier net de eerste ideeën over te vormen, nog onbegrensd en vol fantasie.

Hun eerste ervaring met de dood is toch vaak een dier, vandaar ook dat een konijn in deze film de aanzet is om met kinderen over de dood te praten. Zo worden we meegenomen in een fantasiewereld waarin zij kunnen filosoferen over een ziel die door engelen wordt bewerkt of wordt bewaard in een ei. Hun ideeën over de dood worden ook verbeeld door middel van hun tekeningen. ‘In de hemel voel je er eigenlijk helemaal niks van dat je dood bent’. Heel simpel.
Doelgroep(en)
Deze film is gemaakt voor (bijna) iedereen. Want iedereen kan wel wat leren van de onbevangen, authentieke en ontwapenende manier waarop kinderen op jonge leeftijd iets complex als de dood benaderen.