Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Hoe leuk is Nederland
Opdrachtgever:
Zoover Media B.V.
Bureau:
Touchwonders
Datum eerste publicatie:
09/01/2012
url:
http://hoeleukis.nl/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Zoover & Touchwonders
Art Direction / Design:
Touchwonders
Copy / Redactie:
San van de Ven, Imagestudio eyecatcher, Raymond Solcer, Christine van den Brink, Femke Zijlema
Interaction Design:
Touchwonders
Technische realisatie:
Touchwonders
Account:
Thijs van Schadewijk
Verantwoordelijk bij klant:
Luuk Roestenberg
Overigen:
Netstar


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Iedereen kent het gevoel van zin hebben in iets leuks, iets nieuws, iets anders. Maar wat? En waar?
In de categorie: ‘Een avondje steengrillen kan altijd nog’ ontwikkelde Zoover een speciale en gratis iPad app. ‘ Hoe leuk is Nederland’ is een bonte verzameling van bijzondere tips in Nederland, speciaal geselecteerd op de criteria: iets anders dan normaal, kleinschalig en vooral heel leuk om te doen. Of je nu met grootmoeder, vrouw, kleine kinderen of met een vriendenclub op pad gaat: ‘Hoe leuk is Nederland’ is voor iedereen. Van stad tot provincie, van actie tot rust, van natuur tot museum. Alle seizoenen, van gratis tot een redelijke portemonnee.
En om de beleving al op de bank te laten beginnen, is gekozen voor een app met een hoog inspiratiegehalte, een strenge redactie en een grote beeld- en videoselectie. Ook is de app voorzien van een technisch hoogstaande en makkelijke navigatie. De app wordt regelmatig geüpdate met nieuwe activiteiten en accommodaties.
Voor/over product of dienst
De redactie selecteert activiteiten op basis van de uitgangspunten: anders dan anders, ver van de massa en vooral heel leuk om te doen. Voor elke activiteit schrijft een redacteur een tekst, inclusief scherpe, creatieve kop en tussenkop. Een fotograaf gaat met de tekst naar de locatie en maakt daar foto’s die creatief en inspiratief zijn. De redactie hecht veel waarde aan deze aanpak, omdat we erin geloven dat de kracht o.a. ligt bij de kwaliteit en creativiteit. Tips worden niet gekocht of verkocht.
Daarnaast kunnen accommodaties door het aanschaffen van een Zoover pakket een plekje in de app kopen. Een accommodatie moet daarvoor een 7,5 of hoger scoren op Zoover.
De app is offline te gebruiken. Bij verbinding met internet worden de actuele Zoover scores bij accommodaties getoond en kan een gebruiker doortappen om de beoordelingen van de betreffende accommodatie te bekijken en/of een beoordeling te geven.
De activiteiten zijn te delen via Facebook, Twitter en e-mail.
Doelgroep(en)
Iedereen met een iPad of die er een gaat aanschaffen of mensen met een iPad kent die zin heeft om iets leuks te doen.
Usecases:
- “ Nu op zoek naar iets leuks in de omgeving: het is zondagmorgen en we willen vandaag iets leuks doen met het gezin. Het is altijd moeizaam iets leuks te vinden en meestal draait het eropuit dat we gewoon weer een rondje bos doen. Sinds ik de Zoover App heb is het echter een feest.”
- “Een plan maken om later iets leuks te doen: binnenkort plan ik een vriendenweekend. We doen dat al jaren en ik ben nu de Sjaak om het te organiseren. Altijd een hoop gedoe, maar ook leuk natuurlijk. De Zoover App gaat mij enorm helpen. Ik begin met alles wat me wel leuk lijkt favoriet te maken. Dan kijk ik wat een beetje bij elkaar in de buurt ligt.”