Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Knab, niet zo maar een bank
Opdrachtgever:
Knab
Bureau:
Virtual Affairs
Datum eerste publicatie:
08/09/2013
url:
https://itunes.apple.com/nl/app/knab-app/id529493145?mt=8
Categorie:
Mobile

Credits

Account:
Virtual Affairs
Verantwoordelijk bij klant:
Martijn Kistemaker


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Knab is een nieuwe online bank en live sinds september 2012. Een bank waarbij niet de producten, maar juist de wensen en behoeften van de klant echt centraal staan. Dat zijn de bouwstenen. Bij een online bank hoort een mobiele app. Aan ons (i.s.m. M2Mobi) is gevraagd deze te ontwikkelen. Een app die klanten van Knab helpt financieel slimmer en bewuster te maken. Het uitgangspunt van Knab.
Voor/over product of dienst
Klanten kunnen bij Knab bankieren via de website www.knab.nl(ook door ons ontwikkeld) of via de mobiele app. Beiden vallen al op door hun vernieuwende opzet en design, maar helpen klanten dus ook financieel slimmer en bewuster te maken. De app biedt daarom niet alleen standaardfunctionaliteiten als saldo checken en geld overboeken, maar juist ook veel extra handige en slimme functies. Bijvoorbeeld: met een slider direct de rente op je spaarrekening ‘cashen’, een staafdiagram van je inkomsten en uitgaven per categorie wanneer je je telefoon kantelt, je financieel dashboard (vermogen, inkomen, bezittingen, pensioen, etc.), de dichtstbijzijnde geldautomaat vinden mét een plattegrond, gepersonaliseerde financiële tips als pushbericht, en meer.

Het design van de app sluit aan bij het ontwerp van de website. Dit zorgt voor uniformiteit en een optimale user experience die gewaarborgd is over alle platformen. En bovenal ziet de app er gewoon goed uit!
Doelgroep(en)
Klanten van Knab zijn ondernemend. Nieuwsgierig, maar kritisch. Onafhankelijk en zelfverzekerd. Ze willen weten hoe ze er financieel voor staan, en ze willen meer grip op hun geld. Ze willen een bank die hen helpt om hun zaken slimmer te regelen, een bank die hen actief alert maakt op mogelijkheden die voor hun persoonlijke situatie relevant zijn.