Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
AllerHande voor Kids
Opdrachtgever:
Albert Heijn
Bureau:
TBWA\NEBOKO
Datum eerste publicatie:
01/07/2013
url:
http://www.ah.nl/allerhandekids
Categorie:
Website

Credits

Concept:
TBWA\NEBOKO
Art Direction / Design:
Jorn Kruijsen, Dani Polak, Benajmin Leleu (TBWA\NEBOKO)
Copy / Redactie:
Jeroen van de Sande, Joep Drummen, Marjon Hoffman (TBWA\NEBOKO)
Interaction Design:
Niels Groen
Technische realisatie:
Bram Kessels, Rob Moorman, Michiel de Jong, Diederik van der Boor, Jeroen van Hensbergen, Pim Vernooij (Lukien), Thijs Kaper (AH)
Account:
Danielle Tanchette, Marielle Scholten, Bente van der Ark (TBWA\NEBOKO)
Verantwoordelijk bij klant:
Fleur Bernhard, Monique Bergers, Wilbert van der Woude, Vanessa Noordervliet
Overigen:
Filmenzo: Jorrit Gerritsen, Frits Harkema, Gabriel Bauer / Lukien, technische realisatie: Rob Moorman, Michiel de Jong, Harmen Aversteeg / MEC: Daan ten Bosch, Carolien Parriger / MediaPartners: Debra Al, Ragnild Bajema


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Koken wordt kinderspel. Met die gedachte ontwikkelden we een site die kinderen inspireert om de keuken in te gaan en lekkere, gezonde gerechten te bereiden: ah.nl/allerhandekids. Belangrijk, want hoe eerder kinderen met tomaten in hun handen staan, hoe eerder ze bewust worden van verstandige voeding. De site leert kinderen hoe ze stap voor stap een van de gerechten moeten bereiden. Op een leuke manier waarin elk gerecht met animaties en filmpjes wordt toegelicht. De vormgeving steunt bijna volledig op beeld. Zelfs de ingrediënten zijn plaatjes zodat kinderen kunnen zien welke ingrediënten in het gerecht gaan. De site spreekt kinderen aan in hun eigen taal; de koks, die voordoen hoe je groente snijdt of een ei breekt, zijn allemaal van dezelfde leeftijd als de doelgroep: 8-12jr. De hulpmiddeltjes zoals de Garde-Beat, waarmee je je beslag klopt op de maat van de muziek, zijn erop gericht om het koken nóg leuker en makkelijker te maken. De recepten zullen steeds verder worden uitgebreid.
Voor/over product of dienst
www.ah.nl/allerhandekids is de eerste (en vooralsnog enige) kooksite die speciaal voor kinderen is ontworpen en gemaakt en werkt op een laptop/PC, tablet en smartphone.
Een educatieve site met een interactief karakter vol animaties, hulpmiddelen en filmpjes. Een site die kinderen inspireert om kennis te maken met de keuken en met koken.
Een initiatief dat past binnen het Allerhande-platform. Waarmee we Nederland graag inspireren om lekker en gezond te eten.
Doelgroep(en)
Kinderen van 8-12 jaar met affiniteit voor eten en koken.