Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Het Groene Huis
Opdrachtgever:
Delta
Bureau:
Yes2web
Datum eerste publicatie:
11/01/2012
url:
http://www.yes2web.nl/awards/2012/het-groene-huis/
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Hans Maltha (Yes2web) en Marvin de Reuver (Yes2web)
Art Direction / Design:
Niels Bovendeur (Alion)
Copy / Redactie:
Leon Theune (DELTA), Lisette Bron-van der Hooft (DELTA) en Ilona Wielemaker (DELTA)
Interaction Design:
Amy Suijkerbuijk (Yes2web)
Technische realisatie:
Gerrit Jan (Yes2web)
Account:
Wendy Saas (Yes2web)
Verantwoordelijk bij klant:
Leon Theune (DELTA) en Lisette Bron-van der Hooft (DELTA)


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
Uitgangspunt: DELTA is de grootste energieleverancier van Zeeland en wil in 2050 CO2 neutraal zijn. Duurzaamheid en energiebesparing hebben prioriteit. Daarom zocht DELTA een manier om basisschoolkinderen – de consumenten van de toekomst – energiebewust te maken.

Idee: Het groene huis
Games waarin kinderen steden, boerderijen en planeten kunnen bouwen en onderhouden zijn zeer populair. Daarom ontwikkelden wij een educatieve game waarin 16 basisscholen tegen elkaar streden. Kinderen konden een zo ‘groen’ mogelijk huis bouwen. Bijvoorbeeld door hun huis niet te pimpen met een jacuzzi of een ophaalbrug, maar met isolatie of zonnepanelen. De huizen vormden samen een straat. De school met de zuinigste straat won €5.000.

De duurzaamheid werd uitgedrukt in DELTA’s, een mooie link met de initiatiefnemer. Hoe duurzamer het huis, hoe meer DELTA’s je overhield. Extra DELTA’s kon je verdienen met dagelijkse opdrachten zoals: de kachel lager zetten, spaarlampen aanschaffen en gordijnen dichtdoen.
Voor/over product of dienst
DELTA is de grootste energieleverancier van Zeeland en levert gas en elektriciteit aan ongeveer 160.000 huishoudens. Dit is een marktaandeel van 93% in Zeeland. DELTA vindt dat het als grote speler op lokaal (Zeeuws) niveau haar verantwoordelijkheid moet nemen, zodat er ook voor toekomstige generaties energie is. Daarom onderschrijft DELTA het convenant ‘Meer Met Minder’. Duurzaam en verantwoord omgaan met energie is dan ook een hoofddoelstelling. Binnen deze doelstelling past het om jonge kinderen bewust met energie te leren omgaan.
Doelgroep(en)
Primair: Basisschoolkinderen in, groep 5 tot 8 (leeftijd: 8-12 jaar).
Secundair: Ouders van deze kinderen.