Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Batavus
Opdrachtgever:
Batavus
Bureau:
Snakeware
Datum eerste publicatie:
11/01/2012
url:
http://www.batavus.nl
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Snakeware
Art Direction / Design:
Snakeware
Copy / Redactie:
Batavus
Interaction Design:
Snakeware
Technische realisatie:
Snakeware
Account:
Snakeware
Verantwoordelijk bij klant:
Content, CMS, SEO


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Als praktische reactie op de snelle marktontwikkelingen in online media kwam het creatieve team van Snakeware met het idee om een responsive website met adaptive layout voor de Batavus Brand site te creeren. Het marketing team van Batavus reageerde hier positief op en de concepten voor de adaptive layout werden uitgewerkt, getest en geintegreerd met het reeds in gebruik zijnde Multichannel Snakeware content management systeem dat Snakeware in een eerder stadium voor Batavus implementeerde.

Binnen zes maanden is de geheel nieuwe website gelanceerd. Centrale gedachte: Maximale fietsbeleving op elk scherm. Een doordacht webdesign voor smartphones, tablets en desktops. Het resultaat mag gerust vooruitstrevend genoemd worden binnen de fietsenmarkt.

De nieuwe website van Batavus heeft ten opzichte van de vorige versie als groot voordeel dat de redactie maar een set content hoeft te creeren en te beheren. Dit in plaats van losse kanalen voor desktop, tablet en smartphone.
Voor/over product of dienst
Batavus fietsen sinds 1904. Anno 2013 is Batavus de fietsenspecialist van Nederland voor alle soorten fietsen, inclusief de populaire elektrische fiets. Batavus onderscheidt zich vooral door het innovatieve karakter en het hoogwaardige materiaal. Ze weet hier regelmatig prijzen mee in de wacht te slepen.
Doelgroep(en)
De website is ontwikkeld voor een grote algemene doelgroep van consumenten waarbij er extra gekeken is naar de doelgroep vrouw. Zo zijn de schermen, filters en algehele presentatie van zowel de website als de inhoud in de basis op deze doelgroep afgestemd.

Fietsenkiezer
Standaard staan de filters op de volgende instellingen
Categorie: elektrische fiets - groeimarkt voor Batavus
Type fiets: vrouw - dit is de persoon (in het gezin) die zich orienteert op fiets