Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
RCO Meets Fink
Opdrachtgever:
Koninklijk Concertgebouworkest
Bureau:
Videodock
Datum eerste publicatie:
08/04/2014
url:
http://concertgebouworkest.nl/fink
Categorie:
Interactieve TV & Online Video

Credits

Concept:
Videodock
Art Direction / Design:
Videodock
Copy / Redactie:
Koninklijk Concertgebouworkest, Fink, AVRO
Interaction Design:
Noodlewerk, Videodock, Duel Graphic Design
Technische realisatie:
Videodock, Noodlewerk
Account:
Bauke Freiburg
Verantwoordelijk bij klant:
David Bazen
Overigen:
Vincent Lindeboom


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Interactieve TV & Online Video

Projectbeschrijving
Het Koninklijk Concertgebouworkest (RCO) behoort tot de top drie orkesten in de wereld. Toch is haar bereik beperkt door fysieke grenzen: het aantal optredens is beperkt, evenals het aantal bezoekers dat daarbij aanwezig kan zijn.

Met de komst van een full HD video studio in het Concertgebouw kan het orkest nu opnames van hoge kwaliteit maken voor relatief weinig geld. Daarmee is de mogelijkheid om wereldwijd een groter publiek te bereiken via digitale distributie van voorstellingen binnen handbereik. Binnen dat kader wil het RCO optimaal gebruik maken van de digitale kansen en trouw blijven aan haar kernwaarden: wereldklasse, innovatief, gedurfd.

De opdracht aan Videodock: bedenk een concept waarbij het RCO concertopnames exploiteert op een manier die recht doet aan haar kernwaarden en waarmee ze wereldwijd een groter publiek bereikt. Werk dit concept uit tot een winstgevende business case en toon aan dat het concept in de praktijk functioneert.
Voor/over product of dienst
Als eerste ter wereld biedt het Koninklijk Concertgebouworkest via de RCO meets Fink app muziekliefhebbers een concertervaring zonder precedent, met toegang tot exclusieve content die de concertbeleving naar de huiskamer verhuist. De app bevat ruim zes uur aan full-HD videomateriaal gerelateerd aan het concert, verspreid over meerdere interactieve tijdlijn videolagen, bestaande uit:

- Full HD live-opname van het Koninginnenachtconcert met Fink en het Koninklijk Concertgebouworkest

- A seat at the Orchestra: 360 uitzicht vanuit het Koninklijk Concertgebouworkest

- Extra videolaag met uitleg over muzikale keuzes van dirigent Ivan Meylemans, muziekarrangeur Jules Buckley en Fink frontman Finn Greenall

- Terugkijken met Fink: bandcommentaar bij het hele concert

- Fragmenten van de generale repetitie

De productie is geoptimaliseerd voor Apple TV, waarbij gebruikers een unieke live muziek ervaring in hun eigen huis beleven met de iPad als tweede scherm.
Doelgroep(en)
De doelgroep voor het concept is de liefhebber van klassieke muziek wereldwijd. Voor de RCO meets Fink app, die als proof of concept is ontwikkeld, was de doelgroep specifiek de liefhebber die bekend is met het RCO en/of Fink.