Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
'de Houthavens'
Opdrachtgever:
Heren2
Bureau:
CrozzRoads
Datum eerste publicatie:
18/12/2012
url:
http://crozzroads.com/project/de-houthavens/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
CrozzRoads
Art Direction / Design:
CrozzRoads
Copy / Redactie:
CrozzRoads
Interaction Design:
CrozzRoads
Technische realisatie:
CrozzRoads
Account:
CrozzRoads
Verantwoordelijk bij klant:
Robert Rosa
Overigen:
Music: Frank de Jong '20Twelve Audio' & Remco Sipma 'Audiosupport.eu' Mixing and Mastering: Frank de Jong


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Heren2 een multidisciplinair vastgoedbedrijf wilde op een innovatieve en bijzondere manier ‘de Houthavens’ tot leven brengen. Met als bindende factor DK221.

'de Houthavens' is een uitstekende plek gelegen langs de haven van Amsterdam en wordt herontwikkeld van een industrieel gebied tot een aantrekkelijk zakelijk gebied, met bijzondere nadruk op de creatieve sector. 'de Houthavens' moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied een aangenaam verblijfsgebied worden voor de werknemers en de toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk.

Heren2 aarzelde geen moment en schakelde CrozzRoads in. CrozzRoads liet tijdens de presentatie de interactieve AR app concept zien die CrozzRoads speciaal ontwikkeld heeft voor de bouwsector om verkoop en verhuur te stimuleren. Dit was precies het concept waar Heren2 naar op zoek was.
Voor/over product of dienst
'de Houthavens' interactieve AR app maakt de verhuur vanaf bouwtekeningen volledig overbodig. Daarvoor in de plaats is er nu een uiterst realistische weergave van DK221 in 3D én interactief. Niet alleen biedt de app de mogelijkheid om in en rondom het (nog af te bouwen) project te bewegen, maar ook om vanaf de iPad de binnenhuisarchitectuur te manipuleren. Een bijzondere eigenschap is de toepassing van Augmented Reality, waarmee het project driedimensionaal in het gezichtsveld van de gebruiker wordt geprojecteerd. Hierdoor wordt de afstand tussen de werkelijkheid en virtuele wereld spectaculair verkleind. De app kenmerkt zich door een uiterst gedetailleerde weergave, waardoor de realiteit zeer dicht benaderd wordt. Hierdoor krijgen potentiële huurders een veel beter beeld van de werkelijkheid, temeer omdat ook de omgeving van het project erbij wordt betrokken.
Doelgroep(en)
Potentiële huurders in de creatieve sector