Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Arco Table Manners
Opdrachtgever:
Arco
Bureau:
Fabrique [merken, design & interactie]
Datum eerste publicatie:
10/10/2013
url:
http://www.arco.nl/producten.html
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Ronnie Besseling
Art Direction / Design:
Sanne Wijbenga, Ferdy Pullens
Interaction Design:
Rose-Anne Dotinga
Technische realisatie:
Frontis
Account:
Ebelien Pondaag
Overigen:
Fotograaf: Maurice Heesen, Animator: Marko Kruijer


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Familiebedrijf Arco maakt al meer dan 100 jaar hoogwaardige meubels. Arco staat voor technische innovaties en design van hoog niveau. Maar ook voor duurzaamheid blijft en ambachtelijke productie. Arco is niet koel en elitair, maar maakt creaties op mensenmaat, bedoeld om gebruikt te worden. Op de website van Arco wordt dit gebruiksplezier uitbundig gevierd.

‘Tafelmanieren’ is het thema van de site. Arco.nl laat de tafel zien als centrum van allerlei bezigheden. De productpagina’s tonen de tafels en andere meubels op een manier die bij design gebruikelijk is: clean en statisch in een bijna lege omgeving. Maar op de homepage wordt volop geleefd rond (en op!) de tafels.
Voor/over product of dienst
Zes scènes uit het volle leven zijn in drie interactieve filmpjes met split screen tegenover elkaar geplaatst. Van ontvlammende kantoorliefde tot een beginnende echtscheiding. Van smetvrezende huisvrouw tot kliederende action painter. Met de interactieve filmpjes duikt de bezoeker zelf diep in het geheime leven van de Arco tafels.

Ook op de rest van de website is de menselijke maat te herkennen. Naast de tafels en stoelen krijgen ook de verhalen van de mensen achter de meubels aandacht; zowel de verhalen van de ontwerpers als van de vakmensen in de fabriek.

Serieus, maar met een flinke knipoog geeft Arco.nl inhoud aan de pay off ‘seriously’. Dat maakt de website even verrassend als de meubels van Arco zelf.
Doelgroep(en)
Consumenten en B to B.