Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
12count: leer 1 miljoen MBO'ers rekenen
Opdrachtgever:
Uitgeverij Jongbloed Educatief
Bureau:
Sense Studios
Datum eerste publicatie:
02/01/2013
url:
http://www.12count.nl
Categorie:
Game

Credits

Concept:
Maarten Westerduin, Hidde Kross, Daan Nolen e.a.
Art Direction / Design:
Daan Nolen en Rudolf van der velde
Copy / Redactie:
Sense Studios, Bureau ICE
Interaction Design:
Sense Studios
Technische realisatie:
Daniel Delnaaij, Urias Nooteboom (Sense Studios), Bobo Boom (Tremani) e.a.
Account:
Maarten Westerduin
Verantwoordelijk bij klant:
Hugo van Woerden en Jan Egas
Overigen:
Emila Bijl, Peter Klaas Vrieswijk, Floris de Haan, Nicole Bonouvrie e.a.


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Game

Projectbeschrijving
'Veel scholieren gamen stiekem als ze huiswerk moeten maken, 12count stopt stiekem huiswerk in een game.' - 12count is een complete lesmethode rekenen voor het MBO - in de vorm van een verslavende game. Binnen 2 jaar moeten alle MBO-leerlingen verplicht een landelijk rekenexamen doen om hun diploma te halen. Want als je bijvoorbeeld apothekersassistente, winkelier of monteur wilt worden, moet je goed kunnen rekenen.
Maar uit schokkende officiële onderzoeken blijkt dat tot wel 98% van de leerlingen zou zakken als het examen nu zou worden gehouden. Veel leerlingen kunnen zelfs nauwelijks tellen als ze van het VMBO afkomen...

Het MBO moet nu versneld het vak rekenen optuigen om de studenten op niveau te krijgen. Helaas bestaan er geen specifieke leermethodes, en zijn er zelfs geen specifieke leraren rekenen op het MBO.

12count is een radicaal nieuwe aanpak die 4 jaar aan rekenvaardigheden in een adaptief model aanbiedt, verpakt in een spannende sim- & builder game.
Voor/over product of dienst
Als leerling krijg je je eigen online gamewereld, waarin je meteen voor straf de stoffige schoolkelder moet opruimen. Algauw ontdek je dat het de ideale plek is om stiekem feestjes te organiseren. Voor je het weet ben je volop drankjes aan het in- en verkopen, personeel aan het inhuren en groei je door naar steeds grotere feesten en concerten. Daarvoor moet je een hoop rekenen, en doe je bijna ongemerkt je huiswerk.

De game groeit met je mee, dus je krijgt net zolang training in optellen, breuken, grafieken etcetera tot je klaar bent voor de volgende stap. Als je er even niet uitkomt leggen game-characters je uit hoe het moet.

Als je de game hebt uitgespeeld (honderden speluren), ben je aantoonbaar klaar voor het examen. Voor de leraar is er een complete monitor-omgeving om de leerling te volgen en te coachen.
Doelgroep(en)
Alle 1 miljoen MBO-leerlingen in Nederland. Dat zijn opleidingen van kapster tot elektriciën, van dierenartsassistent tot bouwvakker.