Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Hartstichting Reanimatie App
Opdrachtgever:
Hartstichting
Bureau:
Colours B.V.
Datum eerste publicatie:
02/04/2012
url:
http://www.hartstichting.nl/hartstichting/apps/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Hartstichting & Colours B.V.
Art Direction / Design:
Ivo Hagoort
Copy / Redactie:
Hartstichting
Interaction Design:
Carlo Vingerling
Technische realisatie:
Hans van Leuken en Franklin van Velthuizen
Account:
Won van Kalsbeek, Rob van den Hoven
Verantwoordelijk bij klant:
Harry van der Zaag, Annette Roijaards, Ank van Drenth


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Vanuit de briefing en de eerste ideeën van de Hartstichting heeft Colours de designs voor de app gemaakt. Hierbij is gebruik gemaakt van dezelfde beelden die ook in andere communicatiemiddelen van de Hartstichting op het gebied van reanimatie worden gebruikt.
Het design moest (met minimale aanpassingen) niet alleen bruikbaar zijn op iOS en Android, maar er moest ook zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de native functies van het besturingssysteem en device.
Alle teksten zijn door de Hartstichting aangeleverd. Ook de teksten voor de audio zijn aangeleverd door de Hartstichting. De audio is afkomstig van Van De Laar & Van Efferen Studio’s te Vught.
Alle development heeft bij Colours plaatsgevonden. Er is uitgebreid door de Hartstichting getest, ook onder de doelgroep.
Voor/over product of dienst
Elke week krijgen 300 mensen in ons land buiten een zorginstelling een hartstilstand. Thuis, op straat of op de sportclub. In totaal zijn er 15.000 tot 16.000 slachtoffers per jaar.
Nu overleeft 10 tot 20% van de slachtoffers. Door reanimatie en inzet van een AED kan dit percentage naar 25% . De Hartstichting zet zich er voor in om dit in 2016 te bereiken.
Met de Reanimatie App kunnen mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd hun kennis van reanimeren opfrissen. De App biedt daarnaast ondersteuning in beeld en geluid bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand, inclusief het juiste ritme.
Doelgroep(en)
Met de Reanimatie App kunnen mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd hun kennis van reanimeren opfrissen. De App biedt daarnaast ondersteuning in beeld en geluid bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand, inclusief het juiste ritme, totdat de AED arriveert en de ondersteuning overneemt. Er is gekozen voor een mobiele app, omdat mensen hun mobiele telefoon bijna altijd bij zich hebben. Bovendien was het een randvoorwaarde dat de applicatie ook offline operationeel zou blijven. De app moet bijvoorbeeld ook in een metrostation waar geen bereik is werken. Ook wilde de Hartstichting een aansprekend lesmiddel hebben voor jongeren voor reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Tot slot zijn apps natuurlijk uitermate geschikt om kennis en vaardigheden te oefenen en te vergroten.