Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
OnsOranje
Opdrachtgever:
KNVB / Voetbal Media
Bureau:
MobGen B.V.
Datum eerste publicatie:
05/01/2012
url:
https://itunes.apple.com/nl/app/onsoranje/id369726843?mt=8
Categorie:
Content

Credits

Concept:
NIck Mueller
Art Direction / Design:
Pal Blanke, Ashwin Murli & Silviu Agapi
Copy / Redactie:
Misa Nerad & Joanna Sikora
Interaction Design:
Pal Blanke
Technische realisatie:
Luis Ollero Pena, Sascha Fraembs, Matthijs Dabroek, Esteban Bouza, Danny Verloop, Ignacio Diaz, Marc Janga, Alberto Alonso & Richard Olyerhoek
Account:
Misa Nerad
Verantwoordelijk bij klant:
Felix van der Kooi, Wouter Hömann & Mario de Best
Overigen:
Ron Vrijmoet, Michiel Ebeling


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
De wens van de KNVB was om voor haar fans alle relevante content over de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen op een eigentijdse manier te ontsluiten. Gekozen is voor een smartphone en tablet app omdat supporters dan altijd en overal de content kunnen consumeren en de penetratie van deze devices een grote vlucht nemen.

De apps spelen een rol tijdens de grote evenementen maar moeten ook continu het laatste nieuws over alle Oranje teams op een aantrekkelijke wijze tonen (de content wordt automatisch geupdate). Tevens moesten de apps geschikt zijn voor zowel de “ervaren”als de “onervaren” fan. De grote hoeveelheid beschikbare KNVB data moest voor de fans worden omgezet in een dynamische en overzichtelijke mobiele omgeving. Voor de gebruiker moest er een content rijke applicatie ontwikkeld worden met een perfecte user interaction en usability. De gebruiker moet net zo eenvoudig een uitslag kunnen vinden, als de opstellingen van Nederland-België uit 1905(weet jij de nog?).
Voor/over product of dienst
De KNVB Ons Oranje app is hèt platform voor alle Oranje fans. De app is geschikt voor de iPhone, iPad en Android devices. Met de app heeft de gebruiker toegang tot de meest up-to-date informatie, maar ook tot historische gegevens (vanaf 1905) van alle Nederlandse elftalen. Het bijzondere aan de content die in de app ter beschikking wordt gesteld is het dynamische karakter. Op deze manier biedt de app altijd het allerlaatste Oranje nieuws. De data wordt automatisch geüpdate zodra er bijvoorbeeld een wedstrijd is gespeeld. De app bestaat uit vijf aparte content secties: algemene nieuws, specifieke teamnieuws, video`s, fanzone en alle Oranje statistieken vanaf 1905. Iedere sectie bevat unieke content die de gebruiker op de hoogte houdt van alle Oranje ontwikkelingen. De app toont informatie van 14 Nederlandse elftallen, een aparte oranje video kanaal, fanzone, sociale media informatie, data van alle Ek`s, WK`s, kwalificatie- , vriendschappelijke wedstrijden en olympische wedstrijden.
Doelgroep(en)
De doelgroep voor de Ons Oranje app zijn alle Oranje supporters. De app is gemaakt voor ieder type Oranje supporter. Het is mogelijk om snel informatie te vinden of diep in de historische data te graven. De applicatie is gelanceerd voor het EK van 2012, maar door de aanwezige content is die ook ideaal geschikt om te gebruiken na het EK door nieuwe of bestaande supporters.