Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Large Luminous Surfaces
Opdrachtgever:
Philips
Bureau:
Colours B.V.
Datum eerste publicatie:
05/11/2012
url:
http://www.largeluminoussurfaces.com/
Categorie:
Website

Credits

Concept:
Carlo Vingerling
Art Direction / Design:
Paul IJsendoorn
Copy / Redactie:
Philips
Interaction Design:
Jeroen Beks, Carlo Vingerling
Technische realisatie:
Eugene Zenko, Yury Bartashevich, Andrey Posudevsky
Account:
Mark van Hussen, Victoria Sprong, Nicolle Severens
Verantwoordelijk bij klant:
Carolin Lukac
Overigen:
Benno Lokhorst


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Website

Projectbeschrijving
Door een indrukwekkende pitch wist Colours Philips Lighting gelijk te enthousiasmeren en daarnaast enthousiast te houden tijdens de gehele samenwerking door middel van goede ideeën en interessante voorstellen.
Een van die voorstellen was bijvoorbeeld om het Content Management Systeem Drupal te gebruiken. Een ander uitgewerkt voorstel binnen de samenwerking het invoeren van de zogenaamde cinema graphs. Tijdens dit project liet Colours wederom zien strategisch innovatief te werk te kunnen gaan, een goed en sprekend design neer te kunnen zetten EN de doelstelling te kunnen behalen.
Voor/over product of dienst
Philips Lightning was opzoek naar een goede, volledig responsive website dat zich aanpast aan de schermgrootte van ieder device. Of het nu gaat om de mobile versie, tablets, of pc’s; de site moest probleemloos werken op iedere variant. De website moest daarnaast niet alleen architecten inspireren en interesseren voor hun nieuwe licht oplossing, maar ook draaien op een Content Management Systeem dat schaalbaar is.
Om dit te realiseren, heeft Colours met oog op de toekomst het systeem Drupal geadviseerd en vervolgens geïmplementeerd.
Dat de combinatie van het juiste CMS en een goed idee een sleutel is tot succes mag voor zich spreken: Philips Lightning is in bezit van een website die niet alleen probleemloos draait op ieder device, de gebruikte cinemagraphs (kleine afbeeldingen waarin een klein gedeelte animeert) zorgen ervoor dat de lichtpanelen een dynamisch beeld weergeven in de grote visuals op de website en het geheel professioneel en aantrekkelijk laat ogen voor architecten.
Doelgroep(en)
Een elegante, inspirerende en toekomstgerichte website die vooral architecten moet interesseren voor de nieuwe lichtoplossing van Philips; Large Luminous Lighting.