Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Sjaak zoekt Sjakies
Opdrachtgever:
DELTA N.V.
Bureau:
Brandhome
Datum eerste publicatie:
12/11/2012
url:
http://www.sjaakzoektsjakies.nl
Categorie:
Crossmedia

Credits

Concept:
Brandhome
Art Direction / Design:
Brandhome
Copy / Redactie:
DELTA N.V. en de deelnemende scholen
Interaction Design:
Nedbase/Yes2Web
Technische realisatie:
Nedbase/Yes2Web
Account:
Brandhome/DELTA N.V.
Verantwoordelijk bij klant:
Lisette Bron
Overigen:
Ilona Wielemaker


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Crossmedia

Projectbeschrijving
Sjaak zoekt Sjakies is het energie besparingsprogramma van Nederland! DELTA's energieadviseur Sjaak Vogel gaat in Zeeland op zoek naar basissschool kinderen die hem, in de vorm van een competitie, willen helpen bij het onder de aandacht brengen van energie besparing. Zeeuwse basisscholen gaan de strijd met elkaar aan: welke basisschool zorgt voor de meeste energiebesparing. De winnaar van de competitie wint een geldprijs van 5.000 euro, te besteden aan een algemeen doel voor de school. Kinderen gaan massaal de straat op, zijn online actief en bedenken acties om energie besparen onder de aandacht te brengen bij hun omgeving. Sjaak wordt, overal waar hij komt, als een ster onthaald en de acties om energie te besparen worden wereldwijd overgenomen! De spil van de competitie is de website waar scholen een eigen pagina hebben en bezoekers de acties kunnen volgen, kunnen gamen en beloftes kunnen doen om energie te besparen.
Voor/over product of dienst
De competitie is een initiatief van DELTA (afdeling Consument en Zakelijk). Met deze competitie wil DELTA energiebesparing en CO2-reductie onder de aandacht brengen en extra stimuleren. De competitie geeft invulling aan de ambities waaraan DELTA zich binnen het convenant ‘Meer Met Minder’ heeft verbonden (http://www.meermetminder.nl) en past binnen de visie om in 2050 CO2-neutraal te zijn.
Doelgroep(en)
Primair: basisschoolkinderen in Zeeland. Secundair: met name de Zeeuwse omgeving (ouders, familieleden, bedrijven, instanties)