Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Achter de schermen
Opdrachtgever:
Microsoft Nederland
Bureau:
GANDA
Datum eerste publicatie:
28/10/2012
url:
http://apps.microsoft.com/windows/nl-NL/app/achter-de-schermen/838c3ed9-cfe1-4ac6-bd62-582cd91335ac
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Gijs Winkel
Art Direction / Design:
Lienke Raben, Karlijn Nijenhuis
Copy / Redactie:
Dennis Gandasoebrata, Robbin Ooijevaar, Roy Swinkels
Interaction Design:
Rick Wissing
Technische realisatie:
Ruud van Kessel, Maik van Wel, Roeland Jimenez
Account:
Martijn Nooij
Verantwoordelijk bij klant:
Joris Jan Goos, Lars van Beek
Overigen:
Strategie: Dennis Gandasoebrata


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
De komst van een nieuw besturingssysteem is altijd wennen. Voor Windows 8 was dit helemaal het geval: een nieuwe look-&-feel en bediening zorgen voor flink wat nieuwe mogelijkheden, maar het vraagt ook gewenning. De eerste 48 uur na aanschaf van een nieuwe pc zijn cruciaal voor de klanttevredenheid. Nieuwe bezitters van een pc (of ander device, zoals tablet) met Windows 8, moeten op weg worden geholpen.

Gebruikers willen direct aan de slag met hun aankoop en hebben weinig tijd voor het doorspitten van handleidingen. Toch willen zij geïnspireerd worden en snel bekend raken met Windows 8. ‘Achter de schermen’ zorgt ervoor dat je snel thuis raakt in Windows 8. Er wordt gebruik gemaakt van een mix tussen online en offline: bij aankoop krijg je een boekje met vijf basisstappen. De laatste stap is het downloaden van de app ‘Achter de schermen’, die verder gaat waar het boekje ophoudt. De app geeft gebruikers tips en trucs, achtergrondinformatie, app-besprekingen en ondersteuningskanalen.
Voor/over product of dienst
Snel thuis in Windows 8, dát is ‘Achter de schermen’. Een unieke combinatie tussen een fysiek boekje en een Windows 8-app, waarmee je snel wegwijs wordt gemaakt op je Windows 8-device. Het boekje helpt je op weg met de basisstappen, en de app neemt het over waar het boekje stopt. Met tips en trucs van experts, een wekelijkse bespreking van een Windows 8-app en stappenplannen om snel vertrouwd te raken met de nieuwe versie van Windows. De ingebouwde Facebook-koppeling verbindt enthousiaste Windows-gebruikers en de makers met elkaar, zodat zij informatie kunnen uitwisselen en verder met elkaar de dialoog kunnen aangaan over Windows. Kom je er niet uit? Via de app neem je contact op met de makers.

‘Achter de schermen’ bundelt alle informatie en kanalen die voor Windows-gebruikers van pas komen. Direct na aanschaf worden ze op weg geholpen via het boekje, en de app wekelijks bijgewerkt met nieuwe informatie en uitgebreid op basis van de behoeften van de gebruikers.
Doelgroep(en)
Beginnende én gevorderde gebruikers van Windows 8