Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
TeleZorgTycoon
Opdrachtgever:
Hogeschool Windesheim - School of Health
Bureau:
Hogeschool Windesheim
Datum eerste publicatie:
11/07/2013
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman
Art Direction / Design:
Youri Kamperman
Copy / Redactie:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman
Interaction Design:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman
Technische realisatie:
Harm-Jan Hazelhorst
Account:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman
Verantwoordelijk bij klant:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
TeleZorgTycoon is een Serious Game voor de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Windesheim. De game was in eerste instantie bedoeld om mensen op open dagen van de opleiding aan het denken te zetten over de mogelijke toepassingen van techniek en ICT in de zorg. De game bleek een groot succes te zijn, daarom zijn we verder gaan onderzoeken hoe we de game kunnen verbeteren om hem in te zetten in het onderwijs.
Voor/over product of dienst
TeleZorgTycoon is een game waarin de speler de taak heeft om een zorgbehoevende op afstand zorg te verlenen. Dit doe je door de zorgbehoevende in de gaten te houden via allerlei sensoren, zoals bedmatten, koelkastsensoren en andere manieren om het huis en de persoon te monitoren. Naar aanleiding van de waarden die je binnenkrijgt, moet je ervoor zorgen dat de persoon aan zijn behoeftes denkt. Dit doe je door bijvoorbeeld een piepertje af te laten gaan op de koelkast als de persoon moet drinken, en iemand met eten langs te laten komen als de persoon moet eten. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld medicijninname en naar het toilet gaan. Op dit moment wordt de game uitgebreid, zodat je meerdere huizen tegelijk moet monitoren, om je beter in de rol van een echte zorgverlener op afstand te kunnen inleven.
Doelgroep(en)
Het spel is bedoeld om gebruikt te worden in het onderwijs van de opleiding Verpleegkunde, zodat de studenten alvast een voorproefje krijgen en ervaren wat er allemaal komt kijken bij het verlenen van zorg op afstand. Op dit moment is het gebruik van dergelijke technieken vrij onbekend onder de studenten, terwijl ze hier in de toekomst ongetwijfeld mee te maken krijgen.

Verder is de game bedoeld voor alle mensen die interesse hebben in de zorg of toepassingen van de techniek in de zorg.