Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Verkiezingengame Gemeente Almere
Opdrachtgever:
Gemeenteraad Almere
Bureau:
Hogeschool Windesheim
Datum eerste publicatie:
01/01/2015
url:
http://www.036kiest.nl
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman, Luuk Ogink, Erik Veenhuis
Art Direction / Design:
Youri Kamperman, Luuk Ogink
Copy / Redactie:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman, Luuk Ogink, Erik Veenhuis
Interaction Design:
Youri Kamperman, Luuk Ogink
Technische realisatie:
Harm-Jan Hazelhorst, Erik Veenhuis
Account:
Harm-Jan Hazelhorst
Verantwoordelijk bij klant:
Harm-Jan Hazelhorst, Youri Kamperman, Luuk Ogink, Erik Veenhuis


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Beslissingen die genomen worden op gemeentelijk niveau hebben rechtstreeks invloed op de leefomgeving van de inwoners. Toch is er slechts beperkt interesse om hierop invloed uit te oefenen via de verkiezing van de gemeenteraad: het opkomstpercentage is relatief laag. Deze game moet ervoor zorgen dat meer mensen tussen de 18 en 30 jaar hun stem uitbrengen tijdens de verkiezingen in de gemeente Almere. In de game wordt duidelijk gemaakt dat je helemaal niet veel moeite hoeft te doen om je stem uit te brengen en daardoor dus zonder veel inspanning invloed kan hebben op beslissingen die voor jou van toepassing zijn.
Voor/over product of dienst
Het is 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Je komt om 5 voor 9 met de trein aan op station Almere Centrum, en hebt dus nog 5 minuten om op je fiets naar het stadhuis te racen en je stem uit te brengen. Onderweg wordt je gehinderd door politici die hun verhaal willen houden. Verder moet je ook nog je ID-kaart en stempas oppikken.

Het product is een competitieve game met het doel om zo snel mogelijk op het stadhuis te komen. Spelers kunnen elkaars tijd verbeteren en zo ontstaat een leuke competitieve game die duidelijk maakt wat er nodig is om te gaan stemmen.
Doelgroep(en)
De populariteit van de gemeenteraadsverkiezingen is vooral laag onder de jongere inwoners. Daarom focust de game zich in eerste instantie op inwoners van de gemeente Almere tussen de 18 en 30 jaar.