Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Breukenstad
Opdrachtgever:
PABO Hogeschool Windesheim
Bureau:
Hogeschool Windesheim
Datum eerste publicatie:
12/01/2015
Categorie:
Young Talent

Credits

Art Direction / Design:
Bas Klaassen
Copy / Redactie:
Bas Klaassen
Interaction Design:
Martijn Monsma
Technische realisatie:
Luuk Ogink, Tim van der Wal, Corné Hop en Erik Veenhuis
Account:
Martijn Monsma


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Breukenstad is een serious game waar de gebruiker op ludieke wijze breuken kan oefenen. De bedoeling van Breukenstad is dat je breuken oefent door minigames te spelen. Om deze minigames te spelen moet je op de verschillende winkels klikken. Door deze minigames te spelen krijg je punten en reputatie, waarmee je andere winkels vrij kan spelen.
Elke winkel heeft een minigame die slaat op de winkel zelf. Hierdoor heeft de pizzeria bijvoorbeeld een minigame wat speciaal gemaakt is voor de pizzeria.
Tevens is er een school in breukenstad te vinden. Hier kan je breuken oefenen zonder dat je punten en reputatie verliest.
Voor/over product of dienst
Breukenstad is een stad met 9 winkels. De speler moet geld verdienen om nieuwe winkels en andere features vrij te spelen. Om geld te verdienen kunnen spelers een winkel binnen gaan die zij bezitten en spelenderwijs breuken opgaven oplossen. In de game zijn 4 winkels met minigames en 5 winkels met context sommen. Als de speler genoeg geld en vordering heeft gemaakt, gaat hij/zij naar het volgende niveau. Zo blijft het spel uitdagend en leuk. Deze game is een leuke en leerzame game met competitieve elementen waar de speler zich met andere spelers kan meten qua niveau.
Doelgroep(en)
De studenten van de Pabo opleiding hebben moeite met breuken, daarom is deze game ontwikkeld voor studenten van de Pabo.