Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Pixel Puzzle
Opdrachtgever:
Hogeschool Windesheim Zwolle
Bureau:
Hogeschool Windesheim Zwolle
Datum eerste publicatie:
14/06/2013
url:
http://www.pixelpuzzle.nl
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Mark Alferink, Wieger Kloppenburg, René van Ling, Caroline de Mots, Roy Tettero, Bart Toenehake
Art Direction / Design:
René van Ling, Caroline de Mots
Copy / Redactie:
René van Ling, Caroline de Mots
Interaction Design:
René van Ling, Caroline de Mots
Technische realisatie:
Mark Alferink, Wieger Kloppenburg, Roy Tettero, Bart Toenhake
Account:
Caroline de Mots
Verantwoordelijk bij klant:
Caroline de Mots
Overigen:
Muziek: Paul van Vulpen


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
We Whatsappen, Facebooken, luisteren de beste muziek en zijn altijd op hoogte van de laatste nieuwtjes. Daarnaast gamen wij, Android gebruikers, erop los met onze smartphones. Vanuit deze gedachte bedachten we de ultieme breinkraker: de game app Pixel Puzzle.

De opdracht vanuit de minor Webcommunicatie was kort maar krachtig, bedenk en ontwikkel in een half jaar tijd een digitaal product. Ambitieus als we zijn, droomden we van onze eigen game app. We bedachten een geniaal concept en binnen een half jaar stond Pixel Puzzle in de Play Store.

Na een vliegende start op 14 juni 2013 is Pixel Puzzle inmiddels bijna 15.000 keer gedownload. Niet alleen ons kleine kikkerlandje is fan, Pixel Puzzle wordt over de hele wereld gespeeld. Het grootste aantal downloaders is afkomstig uit de Verenigde Staten.
Voor/over product of dienst
In een kleurrijke wereld moet je razendsnel puzzelen om de scherp getimede levels te halen. Enkele seconden krijg je het eindresultaat te zien, dan moet je zo snel mogelijk beginnen met puzzelen. Waar je bij een gewoon puzzelspel de stukjes in elkaar moet schuiven, moet je bij Pixel Puzzle tikken om de kleur te veranderen. Goed voor je fijne motoriek én voor je korte termijn geheugen.

De spelers worden meegesleept door de Pixel Parrot, een vrolijke papegaai die helaas al zijn vrienden verloren is. In vijfentwintig landen laten we de spelers honderd levels puzzelen om de pixel vrienden terug te vinden.

Of het nu de aanstekelijke verhaallijn, de uitdagende puzzels of de vrolijke muziek is, Pixel Puzzle blijft je tot de laatste puzzel vermaken.
Doelgroep(en)
Puzzelfanaten met een Android smartphone.