Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Mom 2.0
Bureau:
Willem de Kooning Academie
Datum eerste publicatie:
15/11/2013
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
REEN&BURM
Art Direction / Design:
REEN&BURM
Copy / Redactie:
REEN&BURM


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Studenten houden ervan om op zichzelf te wonen maar kunnen vaak niet eens koken. Het is ook niet gemakkelijk als voor de eerste keer zelf gaat koken. Moeilijke woorden die gebruikt worden of de onbekende technieken, zijn dagelijkse problemen.

Om dit probleem op te lossen hebben wij een gratis Leap Motion app ontwikkeld. Mom 2.0 zal je de basis van koken leren, schoonmaken etc. Maar andere technieken zoals je fietsband plakken, cocktails maken en je geliefde masseren, worden uitgelegd door andere familie leden. Daarom introduceren we langs Mom 2.0, ook Dad 2.0, Sis 2.0, Bro 2.0 en Lover 2.0.

Naast deze serie kunnen we nog een bredere doelgroep aanspreken door het in te zetten voor gespecialiseerde banen. Het kan een oplossing zijn voor gespecificeerde opleidingen. Studenten kunnen zo hun baan technieken oefenen zonder enige risico's. Dit zou een oplossing kunnen zijn voor tandartsen, chirurgen, patisserie, tandarts, visagist etc.
Voor/over product of dienst
Mom 2.0 is de eerste app in een reeks genoemd 'Motion Tutor'. In deze app's leer je verschillende technieken. Dit door middel van de techniek op het computer scherm te laten zien en met Leap Motion te registeren. Omdat Leap Motion je hand bewegingen op 0,01 mm precies registreert, bezit jij na het oefenen de perfecte techniek.
Doelgroep(en)
De doelgroep van Mom 2.0 is studenten. Deze app kan ook worden uitgebreid, hierdoor zal de doelgroep ook worden vergroot.