Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Paper Planes
Opdrachtgever:
SintLucas
Bureau:
SintLucas
Datum eerste publicatie:
26/01/2014
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Elles Paquay
Art Direction / Design:
Elles Paquay
Copy / Redactie:
Elles Paquay
Interaction Design:
Elles Paquay
Technische realisatie:
Elles Paquay
Account:
Elles Paquay
Verantwoordelijk bij klant:
Elles Paquay
Overigen:
Elles Paquay


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Doordat iedereen gejaagd van A naar B gaat, hebben mensen geen oog meer voor hun omgeving. Mensen worden opgeslokt door de sleur en de dagen worden gevuld met gejaagd van bestemming naar bestemming te razen.

Er moet meer leuke momentjes in het leven komen die ons even uit de sleur halen en ons weer bewust laten worden van onze omgeving.
Voor/over product of dienst
Als kind vouwden we nog papieren vliegtuigjes die pakken we weer terug. Het idee is dat je met een app en Augmented Reality papieren vliegtuigjes kan spotten op diverse plaatsen. Je kijkt door je smartphone en op je scherm zie je door de camera gewoon de omgeving. Maar de AR zorgt ervoor dat er papieren vliegtuigjes aan die realiteit toegevoegd worden! Die kun je vangen en zijn daarna niet meer door iemand anders te vangen. Ook kun je zelf papieren vliegtuigjes vouwen en (virtueel) in de openbare ruimte gooien.

De vliegtuigjes worden voorzien van boodschappen. Als je een vliegtuigje vangt lees je kort berichtje (‘You are the greatest!’) en dat beurt je even op. Je weet niet wie het gestuurd heeft, een afzender is niet verplicht. Ook jij kan een berichtje op je vliegtuigje zetten en gooien. Op die speelse manier geef jij aan een ander even dat momentje dat hem of haar uit de sleur haalt.
Doelgroep(en)
Iedereen die gegrepen wordt door de sleur van de dag en niet meer om zich heen kijkt en zich niet meer verwonderd.