Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
VVN examen app
Opdrachtgever:
Veilig Verkeer Nederland
Bureau:
Glasnost
Datum eerste publicatie:
01/03/2014
url:
http://vvn.nl/app
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Glasnost
Art Direction / Design:
IJsfontein
Copy / Redactie:
Veilig Verkeer Nederland
Interaction Design:
IJsfontein
Technische realisatie:
IJsfontein
Account:
Veilig Verkeer Nederland, Glasnost en IJsfontein
Verantwoordelijk bij klant:
José de Jong en Christel de Heus
Overigen:
provincie Utrecht heeft de app mede mogelijk gemaakt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
De app, beschikbaar voor iOS en Android, is er voor ouders en kinderen om zich voor te bereiden op het VVN Praktisch Verkeersexamen. In de app begin je met theorie-vragen. Het is ook mogelijk om de theorie-vragen individueel of met iemand anders te spelen. Nadat de theorie gehaald is kan je checken of de fiets voor het verkeersexamen in orde is en welke onderdelen er nog in orde gemaakt moeten worden. Hiermee weet je dat je je klaar bent om aan het Praktisch Verkeersexamen deel te nemen.
Voor/over product of dienst
Eerste module bestaat uit theorievragen. Tweede module gaat over de fietscontrole. Immers, je mag alleen met een complete fiets meedoen aan het Verkeersexamen. Met de app kan de leerling zijn fiets controleren op een aantal controlepunten. In de derde module kiezen ouder en kind een route om samen te oefenen, zoals de weg van school naar huis. Die route wordt dan ingevoerd in de app. Bij terugkomst kunnen ze nakijken of ze goed gehandeld hebben op de punten die in de app aangegeven staan
Doelgroep(en)
Kinderen uit groep 8 (11-12 jaar oud) en hun ouders/verzorgers/leraren zijn de primaire doelgroep. De kinderen die het theoretisch examen gaan doen in groep 7 (10-11 jaar oud) en hun ouders/verzorgers/leraren worden secundair aangesproken.