Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Zoek het uit! App
Opdrachtgever:
Klokhuis
Bureau:
FONK
Datum eerste publicatie:
07/10/2013
url:
http://zoekhetuit.klokhuis.nl
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Anneke Dorsman, Astrid Poot
Art Direction / Design:
Niels de Keizer, Oskar Schmidt
Copy / Redactie:
Anneke Dorsman, Astrid Poot, Edda Heinsman
Interaction Design:
Sabina van Katwijk
Technische realisatie:
Wouter Steidl, Wouter Huizinga, Peter Cardwell-Gardner
Account:
Niels de Keizer, Wouter Steidl
Verantwoordelijk bij klant:
Anneke Dorsman, Astrid Poot


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Voor het Klokhuis maakten we de iPad app Zoek het uit! Het uitgangspunt is zelf wetenschap bedrijven, niet digitaal maar in de echte wereld. Samen, want kinderen spelen het liefst samen met hun ouders blijkt uit onderzoeken. Tegenwoordig is spelen met de iPad vaak een solitaire gebeurtenis. Met deze app experimenteert het gezin samen a.d.h.v. Sappige Vragen (een succesvolle gevalideerde werkmethode), thuis aan de keukentafel. De app begeleidt de sociale interactie, stimuleert en ondersteunt.
Voor/over product of dienst
De app is een tool en spel tegelijk waarmee families in een activiteit van circa15 minuten samen wetenschap bedrijven, op een leuke, laagdrempelige manier. De sociale interactie is de kern, de app wordt ingezet als logboek en gids. Doel is dat deelnemers door samen te spelen een wetenschappelijke houding aanleren, rekening houdend met verschillen tussen gezinsleden. De app bestaat uit 12 sets: verzameling spullen die in ieder huishouden aanwezig zijn, waarmee de deelnemer kan leren en spelen.
Doelgroep(en)
De app is voor gezinnen met kinderen in de Klokhuis leeftijd: tussen 8 en 12. Dus verschillende kennisniveaus, verschillende achtergronden, leeftijden en interesses (kinderen, broertjes, zusjes, ouders, grootouders).
Op basis van verschillende leerstijlen hebben we drie soorten gebruik ontwikkeld: voor mensen die onzeker zijn, nog niet zelf vragen durven bedenken, voor mensen die gemotiveerd raken als ze in competitie zijn en voor mensen die Sappige Vragen zo uit hun mouw schudden.