Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
FundAPP
Opdrachtgever:
Hogeschool van Amsterdam
Bureau:
N.v.t.
Datum eerste publicatie:
26/01/2015
url:
http://invis.io/9C22HA55N
Categorie:
Young Talent

Credits

Concept:
Demi Tahamata, Naveen Indallal, Ilayda Kucukosmanoglu
Art Direction / Design:
Demi Tahamata, Naveen Indallal, Ilayda Kucukosmanoglu
Copy / Redactie:
Demi Tahamata, Naveen Indallal, Ilayda Kucukosmanoglu
Interaction Design:
Demi Tahamata, Naveen Indallal, Ilayda Kucukosmanoglu
Technische realisatie:
N.v.t.
Account:
N.v.t.
Verantwoordelijk bij klant:
N.v.t.
Overigen:
N.v.t.


Afbeeldingen

Video



Case omschrijving: Young Talent

Projectbeschrijving
Ontwikkelingen in de mediawereld gaan snel. Er komen veel nieuwe middelen met nieuwe interactiemogelijkheden en ze creëren ook nieuwe content. Het lastige is dat veel beschikbare content niet of onvoldoende gebruikt maakt van nieuwe mogelijkheden. Vaak omdat de productie en manier van opslaan dit niet toelaat. Hoe kunnen wij voor huiszoekenden een digitale toepassing bedenken waarin wij bestaande content hergebruiken en nieuwe adaptive content kunnen creëren.
Voor/over product of dienst
Een app die de routes van de gebruiker analyseert en hiermee een ideale woonlocatie vindt. De gps data wordt automatisch verzameld. De huizen rondom de ideale woonlocatie zijn gebaseerd op voorkeuren die de gebruiker instelt (prijs, soort woning etc.) De huizen worden weergeven als persoonlijke verhalen vanuit huidige/oude bewoners. Dit verhaal is ook via virtual reality te bekijken (google cardboard) maar dit product (VR) leent zich ook heel goed voor een meer maatschappelijke doelstelling.
Doelgroep(en)
De app richt zich op de bezige bij die thuis veel gebruik maakt van zijn smartphone, een fulltime baan heeft en weinig tijd voor afspraken. Momenten waarop hij wel tijd zou hebben vallen buiten kantooruren. Wat betreft VR is dit interessant voor bezoekers van Open Monumentendag die geïnteresseerd zijn in het verhaal van de eerdere bewoners en niet in staat zijn het monument te bezoeken of van te voren willen kijken.