Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Love & Engineering: an interactive film
Opdrachtgever:
VPRO
Bureau:
VPRO
Datum eerste publicatie:
02/04/2014
url:
http://www.vpro.nl/love-and-engineering
Categorie:
Next TV & Film

Credits

Concept:
Annelies Termeer & Karen van Dijk
Art Direction / Design:
Robin Verdegaal
Copy / Redactie:
Daan Windhorst
Interaction Design:
Robin Verdegaal, Alberto Giorgi
Technische realisatie:
Alberto Giorgi
Account:
Annelies Termeer & Karen van Dijk
Verantwoordelijk bij klant:
Annelies Termeer & Karen van Dijk
Overigen:
Filmmakers: Thijs Meuwese & Daan Colijn, Ivo van Aart, Wietske de Klerk, Colin Huijser; animaties: Timo Klok; editing: Flo de Haan


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Next TV & Film

Projectbeschrijving
Love & Engineering is een interactieve film van de VPRO, over liefde, online chatten en de misverstanden die kunnen ontstaan als we via beeldschermen met elkaar communiceren. Vier filmmakers verfilmden ieder hetzelfde chatgesprek. Elke film heeft exact dezelfde timing en de kijker kan de verschillende verhaallijnen zelf combineren. De thematiek van de interactieve film werd gebaseerd op de gelijknamige tv-documentaire.
Voor/over product of dienst
Arcade en Bobcat chatten al een tijd online met elkaar. Nu wil Arcade Bobcat ontmoeten in de echte wereld maar Bobcat gedraagt zich ontwijkend. Wie is Bobcat echt? Weet je online eigenlijk wel wie er aan de andere kant van de chat is?
Scenarist Daan Windhorst (Zes Dates, De Correspondent) schreef een chatdialoog tussen Arcade en Bobcat. Jonge filmmakers Ivo van Aart, Wietske de Klerk, Colin Huijser en duo Thijs Meuwese & Daan Colijn interpreteerden zijn script en verfilmden het op eigen wijze.
Doelgroep(en)
De kijkers van de tv-documentaire Love & Engineering; de doelgroep van VPRO Dorst: jonge mensen geinteresseerd in experiment.