Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Nationaal Militair Museum operation new dawn app
Opdrachtgever:
Nationaal Militair Museum
Bureau:
Fabrique [merken, design & interactie]
Datum eerste publicatie:
11/12/2014
url:
http://apps.q42.net/nmm/unlocked/
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
Jari Versteegen, Ferdy Pullens
Art Direction / Design:
Ferdy Pullens
Copy / Redactie:
Nvt
Interaction Design:
Rose-Anne Dotinga
Technische realisatie:
Q42, Triature
Account:
David van Zeggeren, Vera Butter
Verantwoordelijk bij klant:
Nvt


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
In december 2014 opende het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Het museum toont heden, verleden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht. Operation New Dawn is een app die je op een spannende manier kennis laat maken met alles wat het NMM te bieden heeft.
Voor/over product of dienst
Vliegbasis Soesterberg is in gevaar! Het is aan jou om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen. Onder het strenge commando van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie. Ondertussen voert Operation New Dawn je langs de hoogtepunten van het museum, zoals de vliegtuigen en tanks in Het Arsenaal, de interactives in de themaruimtes en de radartoren in het museumpark.
Doelgroep(en)
Kinderen van 8 tot 14 jaar en hun familie. Wie de app download wordt opgeroepen het museum te bezoeken: “Kom nu naar de basis, we hebben je hulp nodig!”. Wie niet alle opdrachten uitvoert tijdens het eerste bezoek, kan thuis op de bank bekijken welke missies nog moeten worden volbracht. Bij een volgend bezoek start de app weer waar je geëindigd bent.