Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Muziekherinneringen
Opdrachtgever:
Stichting Alzheimer Nederland
Bureau:
Mindshare
Datum eerste publicatie:
25/09/2014
url:
http://www.muziekherinneringen.nl
Categorie:
Content

Credits

Concept:
Steven de Niet
Art Direction / Design:
-
Copy / Redactie:
-
Interaction Design:
-
Technische realisatie:
-
Account:
Evelyn Blazer
Verantwoordelijk bij klant:
Jacqueline Stokman
Overigen:
Mediapartner: Spotify


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Content

Projectbeschrijving
Op de pagina Muziekherinneringen op Spotify worden vier vaste playlists aangeboden. Dit zijn de 50 populairste songs uit de jaren ’30, ’40, ’50 en ’60. Daarmee kunnen mantelzorgers met dementie-patiënten op zoek naar de meest aansprekende songs uit hun jonge jaren. Tevens wordt op de actiepagina meer informatie geboden over dementie en kan worden gedoneerd.

Door deze actiepagina Muziekherinneringen zwaar te adverteren op Spotify wordt de propositie in een relevante omgeving grootgemaakt.
Voor/over product of dienst
Dementie is letterlijk een verwoestende ziekte. Mensen met dementie worden eerst beroofd van hun geheugen, en vervolgens wordt hun persoonlijkheid aangetast. Contact met hun naasten gaat verloren.

Alzheimer Nederland geeft hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt Alzheimer Nederland aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie.
Doelgroep(en)
Mantelzorgers/(klein)kinderen van mensen met dementie. Vanwege uiteenlopende doelgroepprofielen doorvertaald in Algemeen Publiek.