Inzendingen SpinAwards

Deel op:


Terug naar het overzicht Print

Opdrachtgever, bureau/school en categorie

Titel:
Oxxio - Energie in Eigen Hand
Opdrachtgever:
Oxxio
Bureau:
TamTam
Datum eerste publicatie:
26/02/2014
url:
https://www.oxxio.nl/energieverbruik-meten/#oxxio-app
Categorie:
Mobile

Credits

Concept:
TamTam: Danijel Bonacic, Joep Roosen en Barry Borsboom
Art Direction / Design:
TamTam: Barry Borsboom, Zjanna Reinders en Merel Backers
Copy / Redactie:
Oxxio: Wilma Bruinekreeft
Interaction Design:
TamTam: Barry Borsboom
Technische realisatie:
TamTam
Account:
TamTam: Sander Hendriks
Verantwoordelijk bij klant:
Joos Luteijn


Afbeeldingen

VideoCase omschrijving: Mobile

Projectbeschrijving
Oxxio biedt als eerste energiebedrijf in Nederland (en daarbuiten) een app die voor iedereen toegankelijk is. Zonder aparte hardware. En zonder verplichting om energie bij Oxxio af te nemen. Klant of geen klant. Iedereen kan de slimme tools ervaren om inzicht te krijgen in verbruik en controle te hebben over kosten. Want inzicht en controle in energieverbruik is niet alleen een customer retention tool, het is het begin van een waardevolle dialoog tussen consument en leverancier.
Voor/over product of dienst
In de app wordt energieverbruik op eenvoudige wijze bijgehouden om grip te krijgen op de jaarafrekening. De app laat het verbruik zien van vergelijkbare huishoudens, voorspelt de afrekening en helpt een bespaardoel instellen en de voortgang daarvan volgen. Contact met de klant en vice versa vindt bovendien zo veel mogelijk via de app plaats. Tot slot is de app technisch voorbereid op Apple’s HomeKit om zo slimme devices en het verbruik vanuit de app te bedienen en te bekijken.
Doelgroep(en)
Oxxio richt zich op de self-directed consument: zelfbewuste mensen die positief kritisch in het leven staan. Consumenten in beweging, die graag nieuwe dingen uitproberen en daarbij de controle houden. Consumenten die graag feedback geven en inspiratie krijgen om samen met de dienstverlener te leren wat er beter kan in het leven.